A tökéletes SOUS VIDE csülök

Olvasd el

Sous Vide technikák...

Mi a Sous Vide? (szuvid)

A sous vide-álás (ejtsd: szuvidálás) olyan főzési eljárás, mely során légmentesen lezárt tasakokban lévő ételt vízfürdőbe helyezünk, és ott állandó hőmérsékleten tartva készítjük el.

Olvasd el

Így tárold a kész szuvidolt ételt - Sokkoló hűtéssel

A sous vide-álás egyik legnagyszerűbb előnye - végezze azt háziasszony, vagy egy étterem séfje - hogy a szakács több szabadidőhöz jut. A vizes főzőkészülék segítségével rengeteg fogást (steak-eket, csirkemellet, lazacfilét, zöldségeket, vagy bármit, amit azonos hőmérsékleten lehet elkészíteni) készíthet el egyszerre.

Olvasd el

Vákuumcsomagolás

Mindent a vákuumcsomagolásról

Az  ételek eltarthatóságának alapvető problémája a minőségromlás és a korlátozott (általában igen rövid) eltarthatósági idő. A legkevésbé ismert, de bizonyára a leghatékonyabb módszer a vákuumcsomagolási eljárás az ilyen jellegű problémák megoldására.

Olvasd el

Sous Vide csapatról