Vissza a receptekhez

Citromos kapros lazac

A halacska újra úszkál! A szuvid vízfürdőben...

Citromos kapros lazac kép

Hozzávalók

  • 2 lazac filé 2.5 cm vastag, bőre nélkül és a szálkákat is távolítsuk el.
  • 2 tk (10 ml) jó fajta extra szűz olíva olaj
  • 2 ek (30 ml) friss kapor finomra vágva
  • 1 ½  tk (7.5 ml) Maldon tengeri só.
  • 2 ek (30 ml) friss citrom lé
  • 2 karika citorm díszítéshez

 

Elkészítés:

  1. Töltsd fel vízzel és melegítsd elő a SousVide Supreme™ 52ºC-ra

  2. Csepegtess olíva olajat a lazacra, sózd, tedd rá a kaprot és egyenként helyezd tasakokba, majd öntsd be a citrom levet is. A vákuumozásnál, azért hogy a gép ne szívhassa ki a folyadékot, először fogasd be a tasakot a vákuumozóba, majd húzd az asztal széléhez, úgy hogy a tasak függőlegesen lóghasson.

  3. Vákuumozd le és tedd be fél órára a hűtőszekrénybe.

  4. Helyezd a vízfürdőbe 20 percre.

  5. Vedd ki a tasakból és tálald azonnal egy kis kaporral és citrom karikával a tetején.