OMS GIGLIO TG 220 Szeletelőgép

OMS GIGLIO TG 220 Szeletelőgép

275 980 Ft

Kosárba
Rendelésre, szállítási idő 14-21 nap

OMS GIGLIO TG 220 Szeletelőgép

Szeletelőgép OMS GIGLIO TG220

Kis méretű gravitációs szeletelőgép

 • Eloxált alumínium ötvözetből készül
 • Beépített élező dupla csiszolókoronggal a kés élezéséhez és sorjázásához
 • 220 mm-es penge
 • Szoros pengevédő a termék abszolút stabilitása és a pontos és precíz vágás biztosítása érdekében
 • Kiváló szeletelési képesség
 • Alumínium tálca csúszó csatornákkal, amelyek csökkentik a súrlódást
 • Háztartások vagy fél professzionális felhasználók számára
 • Szeletvastagság: 0-15mm
 • Maximális szeletelési méret: 140mm magas és 270mm hosszú
 • Motor: 230V/50Hz 154W/0,21 lóerő
 • Készülék súlya: 14 kg
 • A teljes készülék Olaszországban gyártva.OMS GIGLIO TG 220 Szeletelőgép Mi különbözteti meg a gravitációs szeletelőgépet a vertikálistól?
  A gravitációs szeletelők bármilyen termék, különösen a kis- és közepes méretű sonkák, szalámik, sajtok, zöldségek vágására alkalmasak. A függőleges szeletelőgépeket a nagy méretű termékek, mindenekelőtt a füstölt vagy érlelt sonka precíziós vágására tervezték. A függőleges szeletelők húsok darabolására is alkalmasak.

 

Mit érdemes tudni a szeletelőgépekről? Hogyan válasszunk szeletelőgépet?

Ha szeletőlégépet választunk, mindig a legfontosabbal a penge átmérőjével kell kezdjük.
Ez a megközelítés mindenképpen fontos, azonban a pengeátmérő önmagában nem feltétlenül elegendő az igényeink szerinti szeletelőgép megtalálásához.
A szeletelőgép választás legfontosabb része, hogy ismerjük a jellemzően szeletelni kívánt élelmiszereink vágási hosszát és magasságát.
Ezért nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a penge átmérője már nem az egyetlen olyan műszaki adat, amely alapján a választásunkat meg kell hozni.
A különféle felhasználási paramétereket szintén ellenőrizni kell.
Szintén fontos a szeletelőgép konstrukciójának minősége a készülékház vastagsága, a felhasznált anyagok tisztasága és megbízhatósága valamint az igényeinknek megfelelő szeletelési beállítások és lehetőségek száma. Érdemes figyelmet fordítani a szeletelőgép teljes súlyára is, hiszen minél nehezebb, annál több és magasabb minőségű anyagot használtak a szeletelő megépítéshez.

 

Megismerné a szeletelőgép történetét?

Az első szeletelőgép, a 19. század végén jelent meg Európában. Egy függőlegesen szerelt pengéből és egy lánccal hajtott kocsiból állt, amelyek a pengével párhuzamosan mozogtak. A mozgást és az energiát egy felhasználó által működtetett lendkerék biztosította.

Ez volt a lendkerekes-szeletelőgépek őse, amely mai napig szerepel termék palettánkon.A lendkerekes-szeletelőket az 1940-es évek végéig gyártották egészen addig, míg a  francia falvak többségébe megérkezett az  elektromosság. Az 1950-es évek új típusú szeletelőgépeket hoztak, amelyet elektromos meghajtású gravitációs szeletelőként ismerünk.
„Gravitáció”: azt jelenti, hogy a sonkát lejtve helyezték el, hogy a saját súlya nyomja a pengéhez, így könnyítve a szeletelést.
Ez a gravitációs rendszerű szeletelőgép Franciaországban terjedt a leggyorsabban, míg más országok, például Olaszország, Németország és a németül beszélő Svájc a vertikális szeletelést részesítették előnyben.
A vertikális vagy függőleges szeletelési metódus teszi lehetővé a tisztább vágást anélkül, hogy a szeletelendő termék súrlódott volna a lemezen és a penge burkolatán. A szeletelés minőségét nem befolyásolta a súly és az állag vagy a szeletelhető étel keménysége.
A gravitációs szeletelőket kétféle meghajtással szerelik. Szíj hajtás vagy fogaskerekes megoldás.

A korai időkben az ékszíj hajtással működő szeletelőgépek számos problémával szembesültek: A trapéz gumi szíjak zsírosak lettek, kiszáradtak, megnyúltak és elhasználódtak, ami a tapadás elvesztését, így szeletelő meghibásodását okozta, különösen nyers sonka szeletelésekor.
A fogaskerekes modellek ezzel szemben sokkal nagyobb megbízhatóságot mutattak a teljesítmény és élettartam szempontjából. Egy hátrányuk azonban volt, a javításuk. A fogaskerekek és csavarok gyakori cseréje megkövetelte, hogy a technikus alaposan ismerje a különböző készülékeket és beállításokat.

Napjainkra már szinte nincs is különbség a szíj és a fogaskerék hajtású gépek teljesítményében vagy működési megbízhatóságában. A szeletelőgépekhez használt szíjak szintetikusak, kopás és deformálódás mentesek.
A szeletelőgépeket ma már más kritériumok alapján választják. Ilyen például a forma, kivitel, szeletelni kívánt étel típusa és felhasználói preferencia.
Az új étkezési szokások, új termékek, új életmód megjelenésével új szeletelőket tervezünk és hozunk létre, vagy például továbbra is készítjük a régi időket idéző lendkerekes szeletelőket, amelyek valódi műalkotások.