Blog Tippek - Érdekességek - Újdonságok

Dry Ager húsérlelő hűtők

Az elérhető csúcsgasztronómia
A szárazérlelt marhahúst sokan tartják a legfinomabb húsfajtának. Ha figyelembe vesszük, hogy mi minden szükséges az elkészítéséhez, szinte törvényszerű, hogy ebből csak valami nagyon finom lehet.

 

Az első és legfontosabb természetesen a minőségi alapanyag, vagyis a hús, ami zsírszövetekkel kellőképpen átszőtt. Ezután optimálisan beállított hőmérséklet és páratartalom szükséges, valamint kellő mennyiségű oxigén, no és az idő, amíg az érési folyamat végbe mehet. A húst megvásárolhatjuk, az időt is rászánhatjuk, de hogyan biztosítsuk a folyamat végéig az egyenletes hőmérsékletet, páratartalmat és az ideális oxigénmennyiséget? A Dry Ager húsérlelő hűtők éppen ezt nyújtják Önnek: lehetővé teszik, hogy a kiválasztott hús három hét alatt semmihez sem hasonlítható aromákkal gazdagodva porhanyóssá váljon, és sütésre készen várja a szeletelést.

 

Mitől lesz utánozhatatlanul jó a steakünk?

 

Az így előkészített steak nem is hasonlít a normál módon, előkészítés nélkül megsütött steakre. A páratartalom, az oxigén és a hőmérséklet kiegyensúlyozottan beállított hármasa teszi lehetővé a fehérjékben lévő enzimek átalakulását. Ez adja az ínyencek számára szinte felbecsülhetetlen értékű ízélményt az érlelő hűtőink segítségével előkészített húsból készült ételnek.

 

A Dry Ager húsérlelő hűtők a legnemesebb tradíciót ötvözik a modern technológiával. Teljes érlelésre alkalmas, profi hűtőszekrények, melyek külleme is letisztult, modern. A panorámaajtóknak köszönhetően nyomon követhető az érlelési folyamat: láthatjuk, ahogy a hús folyamatosan érve-változva elnyeri jellegzetes, sötét bíbor színét. Ezt a vékony kérget az érlelés végén, a kicsontozás után, közvetlenül a felhasználás előtt eltávolítjuk, így a hússzeletek szép, egyenletes színben pompázva állnak készen a sütésre.

 

Tradíció és modern technológia

 

Amilyen igényes a külső megjelenés, legalább annyira professzionális a belső, high-tech tehnológia:

 

·         Integrált HumiControl rendszer gondoskodik a páratartalom 60%-90%-os tartományon belül tartásáról,

 

·         a hőmérséklet pedig 0,1°C-onként állítható.

 

·         Biztosított a folyamatos sterilizáció, aminek jelentőségét élelmiszerek esetében nem szükséges külön hangsúlyozni,

 

·         valamint egy ideális mértékű légáramlás, ami a hő, a pára és az oxigén egyenletes eloszlásáról gondoskodik.

 

·         Az így kialakított ideális mikroklímát vezérelt elektronika szabályozza (az úgynevezett DX AirReg modul), gondoskodva arról, hogy a külső hőmérséklet ingadozásainak hatását folyamatosan kiküszöbölje.

 

·         A hőszigetelt üvegajtó az elegáns acélkeret mellett UV-fény elleni védelmet is kapott, a hűtő tartalmának még tökéletesebb megóvásáért.

 

Mire használhatjuk mégérlelő hűtönket?

 

A Dry Ager húsérlelő hűtők sonkák, kolbászok, szalámik és egyéb húskészítmények érlelésére is használhatóak. Ha ezekkel a termékekkel is foglalkozik, vagy szívesen fogyasztja őket, kipróbálhatja a saját érlelésű verziókat. Sőt, akár sajtok érleléséhez is beállíthatja hűtőjét, vagyis bármit beletehetünk, amit érlelni kell.  

 

További előnyök

 

Érlelő hűtőjével az Öné lesz a kiváló alapanyagokból, ellenőrzött körülmények között készülő ételek csúcsgasztronómiai minőségű előállításának lehetősége. Az intenzívvé erősödő aromák, az omlós, porhanyós puhaság gasztronómiai élménye mellett óriási előnyt és értéket jelent az a tudat is, hogy adalékanyagok nélkül, mi magunk állítottuk elő az asztalra kerülő ételt. Vegyszerek vagy adalékok helyett egy tradicionális eljárást profi technológiával megvalósító berendezést használtunk, védve családunk, barátaink és vendégeink egészségét.

 

A tökéletes steak elkészítése tehát lehetséges, mindössze három heti várakozás, és egy Dry Ager húsérlelő hűtő szükséges hozzá. A Sous Vide Hungary oldalán több modell közül választhat, és megtalálja a szükséges tartozékokat, kiegészítőket is hozzá.