Blog Sous Vide technikák...

Egészséges és költséghatékony étkezés a szuvidolással

Ahogy egyre idősebbek leszünk, újra és újra megfogadjuk, hogy többet mozgunk, tartózkodunk a gyorsételektől, és egészségesebben táplálkozunk. De ahogy telnek a hetek és hónapok, sokan szembesülnek a valósággal: nem tudják betartani hangzatos ígéreteiket. 

Egészségesebb élet a Sous Vide segítségével


Egészséges táplálkozás a SousVide Supreme készülék segítségével.
Ahogy egyre idősebbek leszünk, újra és újra megfogadjuk, hogy többet mozgunk, tartózkodunk a gyorsételektől, és egészségesebben táplálkozunk. De ahogy telnek a hetek és hónapok, sokan szembesülnek a valósággal: nem tudják betartani hangzatos ígéreteiket. 

Miért nem képesek az emberek betartani az új étkezési szabályokat, vagy a diétát? 
- Nincs olyan tervük, ami kivitelezhető. 
- Nincs idejük, hogy pontosan kövessék a tervet. 

Dr Michael and Mary Dan Eades több mint 25 éve segítenek túlsúlyos embereknek a fogyásban, és így segítik visszafordítani a súlyfelesleg miatt kialakuló egészségügyi problémákat. Ők is igazolják, hogy a fent említett két ok miatt nem tudnak az emberek lefogyni. Dr. Michael és  Mary Dan Eade arról beszélnek, hogy a SousVide Supreme készülék segítségével mennyire könnyű egészséges fogásokat készíteni, és betartani a diétát. 
Az alacsony szénhidráttartalmú ételeken alapuló táplálkozás tudományában jártas Dr. Eades-ék elismert táplálkozástudományi szakértők. Tizenöt könyv fűződik a nevükhöz, többek között a New York Times eladási listáján élen járó  Protein Power (Thorsons, 2000), valamint a legújabb könyvük, a Lose Your Middle Aged Middle (Piatkus, 2010). Az ő munkájuk is hozzájárult a SousVide Supreme készülék kifejlesztéséhez. Olvassa el a történetüket!  

 
Hogyan járul hozzá a SousVide Supreme készülék a diéta betartásához? 
Az egészségmegőrzés szempontjából az a legideálisabb, ha több időt szentelünk a saját ételeink elkészítésére, hiszen akkor valóban tudjuk, hogy mit eszünk. Azonban a friss és egészséges ételek elkészítése hagyományos módszerekkel sok időt vesz igénybe. 

A SousVide Supreme készülékkel az egészséges ételek elkészítése nagyon egyszerű: 
 
1.   Csupán néhány percig tart egy teljes heti ételsor előkészítése. Egyszerűen csak ízesítsd az alapanyagokat, és helyezd az ételt tasakokba! A légmentesen lezárt tasakokat aztán behelyezheted a hűtőbe, vagy a fagyasztóba, és akkor főzheted meg azokat a vizes főzőkészülékben, amikor csak szeretnéd. 
 
2.   Helyezd az étel tasakokat a SousVide Supreme készülékbe, állítsd be a kívánt hőmérsékletet, és már mehetsz is dolgozni, az iskolába, elmehetsz kocogni, elintézheted ügyeidet, elmehetsz a gyerekekért, vagy végre pihenhetsz is egy kicsit.
 
3.   Mire visszaérsz, a tökéletesen elkészült fogás készen vár. Ilyen finom és könnyen elkészíthető ételekkel pofonegyszerű a diétát betartani! 


     
Az egészséges étrenddel pénzt takaríthat meg!


A fehérjében gazdag, minőségi zsírokból és friss alapanyagokból álló étrend egy kicsit költségesebb, ám a SousVide Supreme készülék segít Önnek, hogy pénzt takaríthasson meg! 

A havi kosztpénz nagy részét a legjobb fehérjeforrásnak számító hús viszi el, de a kíméletes sous vide eljárásnak köszönhetően a kevésbé drága húsok is olyan porhanyósan és szaftosan készíthetők el, mint a legdrágább és legjobb minőségű filet mignon.