Blog Tippek - Érdekességek - Újdonságok

KitchenAid, az ikonikus robotgép

Ki ne ismerné a KitchenAid robotgép jellegzetes formáját, amely pompázatos színeivel számos konyha meghatározó dísze. Talán nincs is olyan hobbicukrász, aki ne vágyna egy, a konyhájába színben passzoló darabra. Professzionális megjelenése és működése azt az ígéretet és életérzést közvetíti, hogy bármit is készítünk vele, az sikerülni fog.


Hogy így van-e vagy sem, azt csak a boldog tulajdonosok tudják megmondani – gyanítható azonban, hogy egy rosszul sikerült muffin még senkinek sem szegte kedvét a gyorsan, precízen dolgozó és rendkívül sokoldalú gép gyakori használatától. Nem véletlen, hogy a profi séfek többsége is ezt használja.

Egyedülálló előnyök - KitchenAid

A KitchenAid robotgépek már száz éve jelen vannak a konyhai kisgépek piacán. Az időtlen, retro külső masszív belső kialakítást és kompromisszumok nélküli minőséget takar. A tartós alapanyagok, a könnyű kezelhetőség, valamint a sokféle tartozék és kiegészítő funkció variációs lehetőségei mind-mind mellette szólnak. Való igaz, a minőségnek ára van, azonban ha beruházunk egy alapgépre, amelyhez a számtalan kompatibilis kiegészítő közül a számunkra szükséges adaptereket is beszerezzük, akkor szinte életre szólóan gondoskodunk konyhánk minőségi, sőt professzionális szintű, minden igényt kielégítő gépesítéséről. Vajon melyik konyhagépről vagy álló robotgépről mondható el az, hogy a váza súlyos fémöntvényből készült? Önmagában csak ez a jellemző garantálja a KitchenAid robotgépek tartósságát, ahogyan a biztonságos működésüket is.

Melyiket válasszuk?

Lehet a számos, csábító szín is a választás alapja, de ezen kívül más megfontolandó szempontok is léteznek. Például a háztartás mérete: vannak kisebb háztartások, és vannak nagyobb létszámú családi konyhák is. A konyhafelszerelésre szánt összeg sem egyforma minden család esetében. Ezeket a szempontokat figyelembe véve választhatunk a különböző méretű és felszereltségű modellek között.

Kisebb háztartásba a KitchenAid Mini is elegendő lehet. Mindazt tudja, amint nagyobb testvérei, csupán a méretében és árában takarékosabb. Ennek ellenére valamennyi adapter csatlakoztatható hozzá – egyetlen kivétellel: a fagylaltkészítő adapter a mérete miatt nem kompatibilis a Minivel.

Az átlagosnak mondott, 4-5 tagú háztartásokba inkább az Artisan modell ajánlott. Nagyobb igénybevétel, gyakori használat esetén pedig válasszuk az Artisan Prémium robotgépet, mivel ennek tartozékai rozsdamentes acélból készültek és mosogatógépbe is tehetők. Még az sem tragédia, ha véletlenül leejtenénk valamelyik keverőlapátot a konyhakőre, biztosan nem történik baja. Mindkét Artisan modellel használhatjuk az összes kiegészítő adaptert, kihasználva ezzel a multifunkciós lehetőséget.

A Classic modell az Artisianhoz hasonló ételmennyiséget tud feldolgozni, és egyéb paramétereiben is hasonló. Klasszikus színekben elérhető.

A Heavy Duty modell már professzionális felhasználóknak is megfelelő, mert a komoly terhelést is bírja, és igen nagy ételmennyiséget is képes egyszerre feldolgozni.

A Professzionális modell pedig nevéhez hűen a legkomolyabb igénybevételt és terhelést is bírja, robosztus és strapabíró, emellett az igen nagy teljesítmény ellenére is viszonylag csendes működésű.

Kiegészítők

Ejtsünk szót a kiegészítő adapterekről is, hiszen figyelemre méltóan sok van belőlük. Segítségükkel valamennyi a konyhában felmerülő, az ételkészítéshez kapcsolódó munkát gyorsan elvégezhetjük, friss és egészséges ételekkel lepve meg családunk tagjait – vagy önmagunkat.

Lehet szó tésztanyújtásról és -készítésről, ravioli készítéséről; hús- és ételdarálásról, kolbászkészítésről; citromfacsarásról, fagylatkészítésről; zöldség- és gyümölcsaprításról, reszelésről és passzírozásról, KitchenAid kiegészítő adapterekkel gyorsan és egyszerűen elvégezhetjük a feladatot. Csak csatlakoztatjuk az adaptert a konyha díszeként mindig a pulton lévő alapgépünkhöz, és néhány perc alatt készen is vagyunk.

Válogasson igényei, pénztárcája és ízlése szerint a Sous Vide Hungary kínálatában elérhető különböző színek és modellek közül.