Blog Sous Vide technikák...

A tökéletes libazúza – szuvidálva

 Szerző: Csíki Sándor -

  • A libazúzát levegőtől elzárt, lezárt vákuumzacskóban 24 órán át tartottam a szuvid készülék 75°C hőmérsékletű vízfürdőjében.

Miért tökéletes?

A szuvid készülékben 75°C hőmérsékleten egy nap alatt (valamivel magasabb hőmérsékleten rövidebb idő alatt) elkészült zúza textúrája, íze izgalmas élmény, jóval másabb, mint ami a levesekben puhára főzve készül, s amit egyébként szintén szeretek. A szuviddel a zúza megőrzi zúzaságát, miközben szaftos és megbízhatóan puha lesz. Az ízek nem főnek ki belőle és a fűszerekkel csak gazdagodnak. Tökéletes, új élmény – s mindez otthon.

  • A tökéletes libazúzát adhatjuk káposztához, burgonyapüréhez, rizshez, krémleveshez, főzelékekhez, de még tésztát is kreálhatunk hozzá.