Mi a Sous Vide? (szuvid)
A sous vide-álás (ejtsd: szuvidálás) olyan főzési eljárás, mely során légmentesen lezárt tasakokban lévő ételt vízfürdőbe helyezünk, és ott állandó hőmérsékleten tartva készítjük el.
Olvasd elA sous vide-álás (ejtsd: szuvidálás) olyan főzési eljárás, mely során légmentesen lezárt tasakokban lévő ételt vízfürdőbe helyezünk, és ott állandó hőmérsékleten tartva készítjük el.
Olvasd elA sous vide-álás egyik legnagyszerűbb előnye - végezze azt háziasszony, vagy egy étterem séfje - hogy a szakács több szabadidőhöz jut. A vizes főzőkészülék segítségével rengeteg fogást (steak-eket, csirkemellet, lazacfilét, zöldségeket, vagy bármit, amit azonos hőmérsékleten lehet elkészíteni) készíthet el egyszerre.
Olvasd elAz ételek eltarthatóságának alapvető problémája a minőségromlás és a korlátozott (általában igen rövid) eltarthatósági idő. A legkevésbé ismert, de bizonyára a leghatékonyabb módszer a vákuumcsomagolási eljárás az ilyen jellegű problémák megoldására.
Olvasd elAmennyiben Ön most ismerkedik a füstölési eljárásokkal, akkor ez egy nagyon is helyénvaló kérdés.
Sok kezdő pizzakészítő kérdezi, hogy hogyan lehet olyan egyszerűen és elegánsan a pizzalapátról becsúsztatni a pizzát a kemencébe, ahogy azt a profiknál látják. No para. Minden, ami ehhez kell nagyon könnyen elsajátítható.