Blog Tippek - Érdekességek - Újdonságok

Szeletelők, kések magas színvonalon – ez a Berkel

Azt, hogy a Berkel szeletelők és kések mennyire tartósak, profik, és minőségi anyagból készültek, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már száz éve kaphatók a piacon. Minden konyha elegáns kellékei lehetnek, amellett, hogy erősek, egyszerűen használhatók, és rendkívül precízen, megbízhatóan dolgoznak.


A Berkel Home Line sorozat

A Berkel márka már önmagában is garanciát jelent, nem csak itthon, külföldön is igaz el. Főként háztartási használatra tervezték őket, és igaz rájuk, hogy ötvözik a hagyományt és a modern technológiát. Főként a vörös szín jellemző rájuk, és mindegyik fajtája lekerekített stílussal készült. Egy Berkel szeletelőgép elegáns, precíz, és tartalmazza mind azt a szakami tudást, amin készítői évek óta sikeresen dolgoznak.



Vissza a múltba

Annak idején, amikor William van Berkel saját magának készített egy szeletelőt, eszébe sem jutott, hogy valaha árulni fogják a munkáját. Ahogy egyre többen megismerték, rövid időn belül elkezdték a gyártását nagyobb mennyiségben. Először csak hazájában, Hollandiában, de hamarosan több kontinensre is szállított. Valód márkanév lett a Berkel, több díjat is bezsebelt. Nagyon népszerű lett a kereskedelemben is, hiszen a boltban dolgozók, a hentesek gyorsan felismerték, hogy az eszközzel könnyebbé válik a munkájuk, és még időt is spórolnak vele. Sokkal esztétikusabbra tudták felszeletelni a sonkákat, szalámikat, mely növelte az eladások számát is. A termék gyakorlatilag betömött egy pici rést, népszerűségét a háborús idők nehézségei sem tudták megtörni. Ma szerte a világban vannak gyárai a cégnek, napi szinten több ezer darabot gyártanak a szeletelőkből, késekből.

Mi könnyíti meg a munkát?

A hússzeletelés megkönnyítéséhez vannak különböző kiegészítők, amiket érdemes beszerezni. Ilyenek a húsvillák, kínálók, vágódeszkák. Ha már a stílusnál tartunk, a vörös késekhez, szeletelőkhöz vörös kötényt is lehet kapni. A vágódeszkákkal kapcsolatosan kétfajta típusból tudunk válogatni: az egyik a klasszikus, sokéves stílust követő, bükkfából készült verzió, a másik pedig a rozsdamentes, modern vonalvezetésű. Ami mindegyik verzióra igaz, az az, hogy kialakításuk rendkívül esztétikus, így az ízlésesen felvágott hússzeleteket szépen tudjuk tálalni rajtuk. Azt, hogy a készülék pengéi mindig a legjobban teljesíthessenek, a HomeLine pengeélező garantálja, melynek tisztításához a HomeLine pengeleszedő is elengedhetetlen felszerelés. Ezek akár együtt is megvásárolhatók, és biztos, hogy egyik sem fog használaton kívül porosodni a konyhaszekrényben.

Vágni csak profin

Vannak húsok, melyek szeleteléséhez professzionális késekre van szükség. A tradicionális sonkák, például a Serrano, vagy az Iberico szeletelését ma is kézzel végzik gépek helyett. Ebben az esetben nélkülözhetetlen egy profi, megbízható kés! A márkán belül létezik külön ehhez a feladathoza Berkel Prosciutto sonkakés, mely hosszú pengével készült, rendkívül rugalmas. De létezik szakácskés, steakkés, élező és húsvilla is. Megfelelő tárolásukhoz a Berkel Elegance mágneses késtartót ajánljuk, mely szintén a konyhánk elegáns felszerelése lehet, ám az legalább ennyire fontos, hogy ez védi a késeinket, melyek így még hosszabb ideig társaink lehetnek a főzés, sütés során.

Hogy mi az a kiegészítő, amellyel feltehetjük a pontot az i-re? A pezsgőszablya, azaz a Berkel elegance Sabrage. Ez már haladó szint, profik használják főként, de biztos, hogy a pezsgőbontás így már nem az óvatoskodásról fog szólni, hanem igazi show-ként élhetjük meg.

Látogasson el a Sous Vide Hungary oldalára, ahol az említett eszközökből kedvére válogathat!