Nyitóoldal Füstölés - Bradley Smoker / Füstölőszekrény Bradley füstgenerátor

Bradley füstgenerátor

Bradley füstgenerátor

99 800 Ft 78 900 Ft

Kosárba
Raktáron, szállítás 1-2 munkanapon belül

Bradley füstgenerátor

Bradley füstgenerátor

 A Bradley füstgenerátora egy könnyen és egyszerűen csatlakoztatható külső füst előállító egység, amely szinte bármilyen füstszekrényhez hozzáépíthető.
A készülék két részből áll. Maga a füstgenerátor rozsdamentes acélból készül, amely megegyezik és ugyanazt a feladatot végzi, mint bármely Bradley Smokerrel együtt. Húszpercenként továbbít egy füstölőpogácsát a fűtő egységre. Így tartva fenn a folyamatos füstellátást emberi beavatkozás nélkül. Kialakítása a Bradley régebbi  modelljeire emlékezetet hiszen a kezelő szervek mindösszesen egy ki/be kapcsolóra és az első füstölőpogácsát a fűtőelemre behelyező gombra korlátozódnak. Azután a készülék már automatikusan adagolja a füstölőpogácsákat.

A készülék második eleme a csatlakozó egység egy acél gallérral szerelhető a füstszekrényre és erre illeszthető két füllel maga a generátor. A kialakításnak köszönhetően a füstgenerátor egyszerűen levehető és visszahelyezhető akár tisztítás vagy tárolás miatt. Javasolt az acél gallér stabil és végleges rögzítése a füstölőszekrény oldalához.

Bradley füstgenerátor

Méretek: 43x23x58 cm (füstpogácsa csővel együtt) | Súly: 6 kg
Kültér - rozsdamentes acél (a fenti képen egy korábbi fekete model látható)
melegítő: 500 Watt
Teljesítmény: 220 - 240 V | 50 Hz - 2,5 amper
Hőmérséklet (min.): a környezeti hőmérséklet függően (cca.környezeti hőmérséklet +10° C, ami hidegfüst adapter használatával még tovább csökkenthető)
Garancia: 2 év

A képen az acélgallér adapter előlapjára rögzített füstgenerátor és az állítható adaptergallér látható. Felszereléskor a füstszekrény szerkezetének fala az előlap és a gallér között helyezkedik el.

A készülék Bradley füstpogácsákkal használható. Különösen alkalmas hideg füstöléshez. Amennyiben a füstgenerátorhoz használt füstölőszekrény szigetelt, úgy számolnunk kell hőterheléssel is. Ilyen esetekben ajánlott a Bradley Hideg füst adapter használata annak érdekében, hogy a füst hőmérséklete ne haladhassa meg a hidegfüstöléses eljáráshoz alkalmas szintet.

Idelás füstszekrény készíthetünk akár házilag is például egy régi hűtőszekrényből is. Mindössze egy 11 cm átmérőjű lyukat kell vágnunk az oldalába és egy szellőzőnyílást a tejébe, hogy a füst áramlása szabad legyen. Fontos hogy huzat keletkezzen a szekrényben úgy a füstölt termék minősége, mint a füstnek a generátorba jutásának elkerülése érdekében.

A Bradley füstgenerátor telepítéséhez a termékhez mellékelt leírás ad pontos instrukciókat. Gyakori kérdés, hogy egy Bradley füstgenerátornak mekkora a maximális kapacitása, illetve mekkora az a legnagyobb mérető füstölőszekrény amelyet biztonsággal ki tud szolgálni?

A válasz hogy amennyiben a füstölőszekrény alapterülete nem több mint 1,2m2 akkor a generátor tökéletesen kiszolgálja azt. Természetesen amennyiben nagyobb alapterületben gondolkodik használhat több füstgenerátort is egyszerre.

Hogyan építhető be a Bradley Füstgenerátor?

Például így, mint ezen a képen.

Bradley füstgenerátor