Nyitóoldal Különlegességek - Chefs Choice késélezők Chefs Choice 120 Motoros késélező

Chefs Choice 120 Motoros késélező

Chefs Choice 120 Motoros késélező

78 800 Ft

Kosárba
Rendelésre, szállítási idő 6-8 nap

Chefs Choice 120 Edgeselect Motoros késélező

A háromfázisos élezővel a kés élezése és fenése mellett lehetőség van a pengén egy új élt kialakítani akár a nagyon rossz állapotú vagy csorba késeken is. A motoros otthoni késélező 100% gyémánt élezőanyaggal és szükség esetén cserélhető élezőkorongokkal rendelkezik. Precíziós szögbeállítás funkciójával könnyedén, bármiféle élezési előismeret nélkül használható akár sima, akár fogazott késeken, illetve akár vastagabb élű és minőségi késeken is.

Chefs Choice 120 Motoros késélező

Jellemzők:

 • Hosszú idejű élmegtartás
 • Nagyon élessé teszi késeit (Használja frissen élezett késeit kellő elővigyázatossággal!)
 • Egyszerűen és gyorsan élezhet vele
 • Ipari gyémánt bevonatú élezőkorongok
 • Precíz penge beillesztés
 • Trizor-Plus élezés ( a 3 korong eltérő szögbeállítása miatt létrehozza a 3 fokozatú ún boltíves élezést)
 • Háromfokozatú élezőrendszer
 • Különböző vágási feladatokhoz igazíthatja az élezést
 • Sima és fogazott pengéknél is alkalmazható
 • Magas minőségű, drága késekhez is gond nélkül alkalmas
 • Nincs szükség fenőolajra vagy vízre a használatához,

Motor teljesítmény:75 W
Szín:Fehér
Méretek:114 × 254 × 114 mm
A készülék súlya:2 kg
Fokozatok száma: Három (Előélező fokozat,Élező fokozat,Fenő/polírozó fokozat)


Alkalmas:A hazánkban elterjedt európai típusú (20°) pengével rendelkező kések élezésére, valamint fenésére/polírozására,Amerikai (20°) pengével rendelkező kések élezésére, valamint fenésére/polírozására,Nagymértékben elhasználódott kések felújítására,Bicska/zsebkés élezésére,Háztartási kések élezésére,Szakácskések élezésére,Fogazott kések fenésére,Sportkések élezésére,Vadászkések élezésére

A profik már döntöttek!

A hivatásos szakácsok tudják leginkább megbecsülni a finom vágóél értékét, hiszen munkájuk során óriási segítséget tud nyújtani az elegáns ételek elkészítésében. Nem csoda hát, hogy profi séfek és komoly szakácsok már évek óta világszerte megbíznak a Chef’sChoice 120-as élezőjében, s ezt választásukkal is igazolják. A szakértők mellett egy egyszerű háztartásban is a legkiválóbb választás a 120-as motoros élező. Erről tesz tanúbizonyságot, hogy a Chef’sChoice összes elsőrangú élezője közül a 120-as eladási száma a legmagasabb.

Meglepően éles Trizor-Plus él
A 120-as modell a Chef'sChoice által kidolgozott legfrissebb élezési technológiát használja, mely áttörést hozott a késélezésben. Ez a fejlesztés olyan éles és tartós, úgynevezett Trizor-Plus éleket hoz létre, hogy a hagyományos, régimódi, homorú élt kialakító élezési módszerek feleslegessé váltak. A technológia világelső a késélezés piacán, köszönhetően a magas minőségű Trizor-Plus élnek, mely hosszú ideig fenntartja a kések élességét.

Három fokozat és 100% gyémántborítás a tökéletes élek érdekében
Az egyedi háromfokozatú technológia a három kialakított szög eredményeképp figyelemre méltó élességű, tartós pengét hoz létre. Ezt az első és második fokozatban kúp alakú és 100% gyémántbevonatú élezőkorongok biztosítják, a harmadik fázisban pedig a forradalmian új polírozókorongok gondoskodnak a magas minőségű pengéről.

Az első két fokozat szabadalmaztatott rugalmas fenő/élezőkorongokat használ. Az egymást követő szakaszokban fokozatosan növekednek az élezési szögek.

Első fokozat, Előélezés:
100% gyémántborítású, kúp alakú élezőkorongok, melyek a csiszolt felület mindkét oldalán mikrobarázdákat hoznak létre, megalapozva a Trizor Plus él első szögét. Ezt a fokozatot csupán akkor érdemes használni, ha a kés nagyobb megterhelés lett kitéve, tehát ha huzamosabb ideig kemény anyagokat vágott vele vagy nagyon tompa/csorba. Ezzel a fázissal egy új élt tudunk kialakítani a késen, tehát akkor is meg tudjuk élezni, ha a késen már egyáltalán nincs élezhető felület.
Második fokozat, Élezés:
100% gyémántborítás, kúp alakú élezőkorongok, melyek az első fázishoz képest finomabb mikrobarázdákat hoznak létre közvetlenül az él mentén, köszönhetően a még finomabb gyémántborításnak. Ebben a fázisban néhány fokkal nagyobb él formálódik ki. Itt lehet a meglévő élt élezni.
Harmadik fokozat, Polírozás:
Az egyedülálló szakaszban az ultra finom polírozókorongok borotvaéles pengét hoznak létre, kissé nagyobb szögű éllel. A korongok közvetlenül az él mentén munkálkodnak, mellyel megalapozzák a mikroszkopikusan vékony, egyenes és rendkívül éles harmadik élt. Ezt a fokozatot érdemes leggyakrabban alkalmazni, minden használat előtt (napi egyszer elegendő). A polírozó fokozat a rendkívül finom élt a kerámia élezőanyaggal tudja kialakítani.

Önhöz és a késeihez igazodik
A hibátlanul, kitűnően polírozott éleket személyre szabhatja, saját igényeihez igazíthatja attól függően, hogy milyen vágási feladatokat szeretne elvégezni a késeivel. Ezt a háromfázisos kialakítás teszi lehetővé, hiszen a szakaszok használati sorrendjét kombinálni lehet, vagy éppen csak egy fázist alkalmazni a három közül.

Tartós él
A 120-as modell használatának egyik lényeges előnye, hogy olyan gyakran élezheti vele a késeit, amilyen gyakran csak szeretné, csupán minimális késkopást fog tapasztalni; más, régebbi módszerekhez képest jóval kevesebbet. Ennek következtében a Trizor Plus él több éven keresztül kiváló teljesítménnyel működő késeket fog biztosítani az Ön számára.

Precíziós élvezető rendszer
ChefsChoice késélező 20 fokos élekhezA beépített precíziós élvezetők biztosítják a kés megfelelő (20 fokos) élezési szögét, s ezáltal kontrollálják az élező/polírozó folyamatokat. Minden élező szakasznál megtalálható a precíziós szögbeállítás funkció, ami az élezés alatt beépített gumi rugóival biztosan tartja a kést a szögvezetőkben, hogy a késnek esélye se legyen elmozdulni. Így garantáltan 20 fokos szögben lesz megélezve a kés, és nincs szükség arra, hogy megsaccolja a beállítandó szöget, mint a hagyományos módszerek esetén.

Különféle késtípusoknál használható
Minthogy a Chef'sChoice által kifogástalanul, finoman élezett és polírozott penge különböző vágó műveletekre alkalmas, úgy ezekhez mérten az élező különféle késeknél használható. Megfelelő élt biztosít a konyha-, a szakács-, a hentes, vagy a sportkések számára. De biztonságosan használható például a zseb-, filéző-, és vadászkéseknél is. Még a legjobb minőségű késeket is hiba nélkül élezi meg, nem károsítja az élt. A rendkívül éles penge megkönnyíti a szeletelést a nehezen vágható anyagoknál. Legyen szó fogazott vagy sima pengéről, a Chef'sChoice számára egyik sem akadály.

Hogyan használja Chef's Choice késélezőjét?

A Chef's Choice a speciális igényű késeket kivéve bármilyen késnél használható. Hogy mi számít speciális igényűnek? Ilyen például a japán Kataba kés, amit csak az egyik oldalán kell megélezni. A Chef'sChoice használatával lehetővé válik a penge mindkét oldalának egyenletes élezése. Az él mindkét oldalán lévő csiszolt felület tehát ugyanolyan méretű lesz, s ezáltal minden alkalommal egyenesen fog vágni.

1. fokozat: Tartsa a pengét vízszintesen és egyenesen, majd a kés pengetükrétől a csúcs felé haladva húzza végig a nyíláson saját maga felé. Ne gyorsítsa fel vagy lassítsa le a folyamatot, hanem mindig ugyanolyan tempóban mozgassa a kést. Egy 20 cm-es pengénél kb. 4 mp-es állandó húzási sebesség javasolt. Értelemszerűen rövidebb pengéknél ez az idő csökken, hosszabbnál pedig nő. Pont elegendő nyomást használjon a folyamat alatt úgy, hogy biztosítja a penge kapcsolatát az élezőkoronggal. Nem érdemes erősebb nyomást alkalmazni, mert nem gyorsítja fel az élezési folyamatot. Akármelyik szakaszban is élez, mindkét nyíláson húzza végig a kést, váltakoztatva. Általában egy húzás a jobb, egy pedig a bal nyílásban elegendő szokott lenni, de előfordulhat, hogy két húzásra lesz szükség mindkét oldalon.

Chefs Choice 120 Motoros késélező

ChefsChoice 120 motoros késélező első, előélező fázis


2. fokozat: A második szakaszban húzza végig a kést a jobb és a bal oldalon váltakozva 3-5 alkalommal. A tompább kések esetén lehetséges, hogy több húzásra lesz szükség. Győzödjön meg róla, hogy kialakult-e a sorja az él mentén. Ezt úgy teheti meg, hogy átlósan végighúzza az újját a pengén (semmiképp se hosszában!). Ha nem keletkezett sorja, akkor még húzza végig a pengét 2-3 alakalommal a késélező 2. fokozatán.
Chefs Choice 120 Motoros késélező
ChefsChoice 120 motoros késélező második, élező fázis

3. fokozat: A polírozással eltávolítható a sorja. Húzza végig a kését a 3. fokozat jobb és bal nyílásában váltakozva, 3-4-szer lassan az egyik és a másik oldalon (kb. 4 mp).  Ezt követően végezzen 3 gyorsabb húzást mind a két oldalon (1-2 mp).
Chefs Choice 120 Motoros késélező
ChefsChoice 120 motoros késélező harmadik, polírozó fázis
 
Kései borotvaélessé válnak. Élvezze a tökéletes vágásokat és használja kellő óvatossággal!

Chefs Choice 120 Motoros késélező

Így is ismerheti:

Chef’s Choice m120
Chef’s Choice 120
Chefs Choice 120
Chef’sChoice 120
ChefsChoice 120
Chef'sChoice Diamond Hone EdgeSelect 120