Nyitóoldal Különlegességek - Chefs Choice késélezők Chef's Choice 312 Motoros késélező

Chef's Choice 312 Motoros késélező

Chef's Choice 312 Motoros késélező

54 800 Ft

Kosárba
Raktáron, szállítás 1-2 munkanapon belül

Chef's Choice 312 Diamond UltraHone Motoros késélező

A világhírű Chef’sChoice termékeket az EdgeCraft Corporation gyárában, Pennsylvania állam egyik városában Avondale-ben gyártják 1984 óta. A legszélesebb választékban kínál elektromos és kézi késélezőket a legkiválóbb minőségben mind háztartási, mind nagykonyhai felhasználásra is. A világon több, mint 70 országban forgalmazzák a méltán népszerű termékeiket, igen nagy sikerrel.  (... és nyílván másolják is! Ön mindig keresse az eredetit! )
Ezek a termékek inspirálják a profi és az otthoni chefeket és a vendéglátó szakma szakértőit is, az innovatív technológiára, melyet a megbízható márka nyújt nekik.

Chef's Choice 312 Motoros késélező

Ez a háztartási kétfokozatú elektromos késélező perceken belül megélezi mind a sima, mind a recés élű késeket. A kétfokozatú élezés konvex élt eredményez, amely erősebb és hosszabb élettartamú, mint a homorúra, vagy hagyományos V alakúra köszörült élek. Az első fokozatban a gyémántszemcsés élező korongokkal megélezzük a kést, majd a második fokozatban a gyémánt mikroszemcsés felülettel lepolírozzunk/fenjük azt. A precízen kialakított 100% gyémántbevonatú élező korongok nem hevítik túl a kést, így nem károsítják az élt. A gyors és biztonságos élezés érdekében a precíziós élvezetők automatikusan beállítják a 20 fokos szöget és ebben a fokban rögzítik a kést. Bármilyen típusú kés élezésére alkalmas, beleértve a konyhai, háztartási, sport- és zsebkéseket. A rugalmas élvezetőknek köszönhetően vastagabb élű kések is beleférnek (bárdok, vadászkések, bicskák). A korongok háztartási használatt esetén nagyon lassan kopnak el, az esetleges elkopás esetén azonban a korongok cseréjére van lehetőség.             

 • Méret (magasság, szélesség, mélység)    33,66 x 26,99 x 32,39 cm
 • Súly    1,5 kg
 • Teljesítmény    75 W
 • Energiaforrás    Vezetékes
 • A következő kések élezésére alkalmas    Hazánkban elterjedt európai típusú (20°) pengével rendelkező kések, Bicskák/zsebkések, Szakácskések, Háztartási kések, Fogazott kések , Sportkések, Vadászkések
 • Élezési fokozatok    Élező fokozat, Fenő/polírozó fokozat
 • Késélező típusa    Motoros késélező
 • Élező fokozatok száma    Kettő
 • Késvezető anyaga    Rozsdamentes acél
 • Élezőbetét cserélhető    Igen, fokozatonként

1. fokozat: A kompakt 312-es késélező kúp alakú, 100% gyémántszemcsés csiszolóanyaggal ellátott élezőanyagot alkalmaz. A gyémántbevonatú élezőkorongok úgy élezik meg az élt, hogy annak mindkét oldalán mikrobarázdákat hoznak létre. Így alapozzák meg a penge precízen beállított szögét.

2. fokozat: A forradalmian új gyémánt mikroszemcsés technológia példanélküli élességű, és ennek ellenére rendkívül tartós élt alakít ki. A 2. fokozat az ultrafinom gyémánt csiszolóanyaggal borított precíziós fenőkorongjai közvetlenül az él mentén fényesítik a felületet. A fenőkorongok megfenik az élt, létrehozva ezzel egy mikroszöget a teljes él mentén.

Chef's Choice 312 Motoros késélező

Jellemzők

 • Forradalmian új technológia
 • Bármely típusú kés élezésére alkalmas, beleértve a konyhai, háztartási, sport- és zsebkéseket
 • 100%-os gyémántszemcsés csiszolóanyag
 • A két fokozatnak köszönhetően sokkal tartósabb él
 • A gyárinál is élesebb élt tud kialakítani
 • Soha nem hevíti túl az élt
 • A lehető legkevesebb anyagveszteségel alakítja ki a megfelelő élt
 • Precíziós élvezető rendszer, mely biztosítja a tökéletes élszöget és garantálja, hogy az élt ne lehessen tönkretenni ezzel az élezővel
 • Precíz, gyors, könnyű a használata
 • Kompakt, mégis eredményes
 • Minőségi és különleges késekhez is kifejezetten ajánlott
 • Rendkívül éles pengét eredményez
 • Egyenes és fogazott pengénél is használható
 • Cserélhető élezőkorongok (azonban háztartási felhasználás mellett cserére egyáltalán nincs, vagy csak nagyon ritkán van szükség)
 • A gyémánt a jelenleg ismert, Földön megtalálható legkeményebb anyag, mely bármilyen fém kést képes megélezni, beleértve a kemény szénacél, a rozsdamentes acélkéseket és a nikkel alapú szuperötvözetű fémet is. A Chef’sChoice gyémántélezői mindezt a feladatot úgy végzik el, hogy közben nem károsítják a pengét.

 A GYÁRI ÉLNÉL IS ÉLESEBB PENGE
A profi séfek és neves szakácsok világszerte megbíznak a Chef’sChoice 312-es élezőjében, ami még a gyári beállításnál is élesebbre élezi és feni mind a sima, mind a recés élű pengét. A kétfázisú élező egyfajta enyhén domború „gótikus ívű” élt hoz létre, ami erősebb és tartósabb, mint a homorúra, vagy a hagyományos V alakra élezett kések. Ez az egyedülálló kivitelezés rendkívüli élességet hoz létre, és a kések hosszabb ideig maradnak élesek, mint a hagyományos módon megélezett kések.

SOHA NEM HEVÍTI TÚL AZ ÉLT
A precízen kialakított kúp alakú gyémánt élezőkorongok optimális nyomást alkalmaznak az élezési folyamat alatt, a motor pedig olyan sebességgel pörgeti a korongokat, hogy az élek mindig megfelelő hőmérsékletűek maradjanak. Az élek túlhevítésére – és így élettartamuk csökkentésére – a legkisebb esély is ki van zárva.

Minimális kopás Az élezés az élképzés fizikájából adódóan az él kopásával jár, ezen változtatni semmilyen késélező nem tud, de az élezés során eltávolított fémmennyiség minimalizálásával ez a késélező meghosszabbítja késeid élettartamát. A Chef’sChoice 312 nem okoz rendkívüli kopást a késen, sőt ez a fajta kivitelezés a hagyományos élezési módszerekkel összehasonítva minimális fémmennyiséget távolít el a késről. Így akkor élezheted azt, amikor csak szükségesnek látod, és közben nem kell félned a nagymértékű kopástól.

Az élezés mellőzésével persze elkerülhetjük a fém "fogyását", de az élezés elhagyása sokkal inkább megrövidíti a penge élettartamát, hiszen a kezeletlen, elhanyagolt kés egyfelől haszálhatatlanná válik, másfelől gyorsan ki tud csorbulni vagy az éle akár le is törhet. Ezt a kárt pedig már csak terjedelmes fémmennyiség eltávolításával lehet helyreállítani. Ezzel a késélezővel folyamatos karbantarthatod késeidet, az él kevesebb fémet veszít, így az adott kés hosszabb ideig gazdagíthatja a konyhai eszköztáradat.

PRECÍZIÓS ÉLVEZETŐ RENDSZER
A 312-es modell minőségi precíziós szögvezetői automatikusan bepozícionálják és stabilizálják a kést az élezési folyamat alatt, és ezzel gyors és biztos eredményt és pontosan beállított élszöget produkálnak bármilyen típusú késnél, beleértve a konyhai, háztartási, sport- és zsebkéseket is. A szögvezetők szürke, enyhén rugalmas műanyag rugókból állnak, minden élező fokozatban megtalálhatók, rendeltetésük pedig, hogy biztonságosan megtartsák a kés pengéjét az élezési folyamat alatt. A késeket tehát ezzel a késélezővel nem lehet tönkretenni.

KOMPAKT ÉS GYORS
A legtöbb késélező vagy hatalmas és valóban jól funkcionál, vagy szépen elfér a konyhaszekrényben is, de nem nyújt megfelelő teljesítményt, illetve kényelmetlen a használata. A Chef’sChoice Diamond 312 megtalálta az arany középutat, éppen annyira kompakt, ami még nem megy a hatékonyság rovására. Mindemellett nagyon gyors is. Ha a kést csupán újra szeretnéd fenni, elegendő, ha az ultrafinom fenő eljárást használod a 2. fokozatban, amit pillanatok alatt el lehet végezni, az első fokozat használatára csak jobban elhasználódott kések esetén, tehát nem minden alkalommal van szükség!

HOGYAN HASZNÁLD?
A speciális igényű kések kivételével bármelyik típusú kést megélezheted a 312-es modellel. Speciális igényű például az a kés, amit csupán az egyik oldalán kell megélezni, mint az ázsiai Kataba penge; ilyen késekhez nem alkalmas ez az élező. A 312-es késélező a kés mindkét oldalát megélezi, tökéletesen megegyező szögben. Az él csiszolt felülete mindkét oldalon ugyanolyan éles lesz, ezáltal a kés minden egyes alkalommal egyenesen fog vágni.

Válaszd ki azt a fokozatot, amelyikben élezni szeretnéd a kést. A kést váltakoztatva húzd végig a kiválasztott fokozat jobb és bal nyílásában. Általában néhány húzás elegendő a kifogástalan élesség érdekében. Az élezőnek mindig az eleje legyen feléd (ahol a bekapcsológomb található). Tartsd vízszintesen a pengét, csúsztasd a műanyag rugók közé, majd egységes tempóban húzd magad felé. Érezni és hallani fogod, amikor a penge hozzáér az élezőanyaghoz. Minden esetben egyenesen tartsd a pengét, és soha ne hagyd abba a húzást a folyamat közben. Ne nyomd túl erősen a kést az élezés során, de ugyanakkor mindig tartsd fenn az egyenletes és állandó kapcsolatot a penge és a csiszolókorongok között.

Ha a Diamond  312-es modellel élez, ismét öröm lesz a késhasználat, hiszen éles késeiddel sokkal precízebben és villámgyorsan tudod előkészíteni az ételeket. A kétfázisú élező tartós élű, hosszú élettartamú késekkel ajándékozz meg.

Chef's Choice 312 Motoros késélező