NEW YORK fűszerkeverék

NEW YORK fűszerkeverék

3 590 Ft

Kosárba
Raktáron, szállítás 1-2 munkanapon belül

No.1 – NEW YORK Steak fűszerkeverék

A NEW YORK steak fűszerkeverék használható marhahús ételek ízesítéséhez, grillezéshez, roston-sütéshez és pácoláshoz.

NEW YORK fűszerkeverék

 

Összetétele:

Fleur de Sel (sea salt), black pepper, pyramid sea salt, pink pepper, green pepper, allspice, sichuan pepper, javanese pepper, chili.

NEW YORK fűszerkeverék

Hogyan használjuk?

Számos jó megoldás létezik a steak ízeinek, aromáinak kiemelésére, fokozására. Az egyik legismertebb ilyen eljárás a pácolás/marinálás. A legegyszerűbb és leghatásosabb eljárás azonban a fűszeres bedörzsölés (Dry Rub). Ezek a fűszer variációk a rájuk jellemző ízekkel és aroma harmóniával emelik kedvenc steakünk élvezeti értékét. Megmutatjuk a bedörzsölő fűszerkeverék használatának egyszerű lépéseit. 

NEW YORK fűszerkeverék

1/ Először is válasszon egy steak-nek való szép húst. A vastagabb szeletekkel jobban járunk, hiszen azok sokkal könnyebben kerülnek összhangba, harmóniába a fűszerekkel, mint a vékony szeletek, ahol a fűszerezéssel a hús aromáit is elfedjük.

NEW YORK fűszerkeverék

2/ Nézzen utána recepteknek szakácskönyvekben vagy online és készítse el a recept szerint saját fűszerkeverékét, vagy vásároljon készen.

NEW YORK fűszerkeverék

3 / A keverék elkészítéséhez használjon mozsarat és mozsártörőt. Ezzel a módszerrel előhozza a fűszerek olaj esszenciáját és kiteljesedett aromáját anélkül, hogy tönkretenné azokat.

NEW YORK fűszerkeverék

4/ Szórja a keveréket a hús egyik oldalára, majd ujjaival masszírozza be a teljes felületet vele, majd ismételje meg a másik oldalon is. Ne feledkezzen meg a hússzelet széleiről sem!

NEW YORK fűszerkeverék

5 / Hagyja pihenni! Tekerje be a hús szeleteket egyenként és szorosan folpack-ba és pihentesse hűtőszekrényében pár órát, de akár egy egész napot is. A 4 cm széles hús szeletek pihenhetnek tovább is kívánság szerint. A pihentetéssel töltött idő alatt a fűszerek aromái kiteljesednek és egyenletesen szétoszlanak a hús felületén.

NEW YORK fűszerkeverék

6 / A sütés: Ahogy minden egyéb esetben, most is hevítse elő a grillt vagy serpenyőjét. A grillt érdemes előtte megtisztítani kefével és olajos törléssel az előző grillezések maradványaitól. A húsokat érdeme a sütés előtt legalább egy órával kivenni a hűtőszekrényből és hagyni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A tökéletes eredmény érdekében, amennyiben rendelkezik Steak Champ steak tüskével, helyezze be az egyik hússzeletbe.    

Jó étvágyat!

 NEW YORK fűszerkeverék