Szerző: sousvidehungary.hu
A csirkemell alapvető, gyakran fogyasztott, hétköznapi ételünk. Egy megbízható konyhai napszámos, ami igaz, hogy néha kicsit száraz és néha kicsit uncsi is, de azért ízletes, szeretjük. Sokan gondolnak rá így. És mekkora tévedésben vannak!
Aki először találkozik szuvidált csirkemellel, az már ránézésre is tudja, hogy itt valami szokatlan, de nagyon jó dolog történt vele. Ugyanis sokkal nagyobb, mint a serpenyőkben kisütött társai. Sokkal nagyobb, hiszen sous vide-ban nem vesztette el a saját nedvességtartalmát, így nem zsugorodott (és száradt) össze.
És akkor még nem beszéltünk sem az omlósságáról, sem az ízéről. Sous vide-ban a csirkemell egy lédús, omlós hússá válik, ami olyan gazdag ízkaraktert villant, amit soha ki nem néztünk volna belőle. Bizony, ez történik a csirkével (is), ha nem füstöljük el az ízanyagait a konyhai páraelszívóba. A sous vide a legjobbat hozza ki a csirkemellből, érdemes ezt az oldalát is felfedezni!
Hozzávalók
Elkészítés