Vissza a receptekhez

Sous Vide őszibarack

Ha azt hitted, hogy csak bonyolult dolgokat éri meg szuvidolni.

A sous vide ételkészítés nem kizárólag húsok elkészítéséhez alkalmazható főzési mód. Kiválóan alkalmas zöldségek és gyümölcsök elkészítéséhez is.
Íme egy recept hogy a friss őszibarackból hogyan készíthetünk Michelin csillagos desszertet.


Hozzávalók:

  • Felnegyedelt, kimagozott barack
  • ½ csésze víz
  • ½ csésze cukor
  • ⅓ csésze konyak vagy brandy

 

Elkészítése:


1.  Állítsuk be a Sous Vide Supremet 82°C fokra

2.  Egy kis lábosban forraljuk fel a vizet a cukorral gyakran kevergetve. Az így elkészült szirupot, húzzuk félre a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá az alkoholt és felhasználásig tegyük félre.

3.  Tegyük a barack darabokat vákuumtasakba és öntsük rá a szirupot. Nagyon óvatosan vákuumozzuk a tasakot. Lehetőleg előzzük meg, hogy a folyadék a vákuum gépbe kerüljön. Ilyen esetekben az is megoldás lehet, hogy a megtöltött tasakot vizbemártva szorítjuk ki belőle a levegőt, majd azonnal lehegesztjük a tasak száját.

4.  Helyezzük a tasakot 30-40 percre a 82°C fokosra melegített Sous Vide Supreme készülékbe.

5.  A sous vide fürdőből kivéve azonnal hűtsük le hideg vagy jeges vízben.

6.  Húzzuk le a héját, ha gondoljuk, de ez nem muszáj.

7. Tálaljuk vanília fagylalttal.