Vissza a receptekhez

A legjobb sous vide brokkoli

Szerző: sousvidehungary.hu

A legjobb sous vide brokkoli kép

Sokunk kedvence a brokkoli, ez friss, ha kell puha, ha kell ropogós és nagyon egészséges zöldségféle. Van aki köretként, van aki főételként van aki díszítésként fogyasztja, mert bármilyen szerepben helytáll. Természetes, hogy a sous vide-ban kiválóan működik. A szuvidált brokkoli első pillantásra egy remek grillköret ígéretét hordozza, de vigyázni kell vele, mert amikor elkészül, pillanatok alatt el tudjuk nassolni, aztán ott állunk köret nélkül. Szóval érdemes egy leheletnyit túltervezni a mennyiséget.

 

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli a szárával együtt szeletekre vágva (lásd a képet)
  • 20 g vaj

 

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sous vide-ot 90 °C-ra.
  2. Fűszerezze be a brokkolit, majd helyezzük a vákuumtasakba a vajjal és zárjuk le.
  3. 10 percig szuvidáljuk.
  4. Ha elkészült, vegyük ki a tasakból, szárítsuk meg egy papírtörlővel, és forró serpenyőben adjunk egy leheletnyi színt neki. Máris tálalható. 
  5. Forró serpenyőben karamellizáljuk a tököt aranyszínűre, majd öntsük hozzá a maradék folyadékot és kenjük meg vele.
  6. A pirított magvakkal tálaljuk. (Esetleg hozzátehetjük a pirított császárszalonnát.)

 

Tipp

  • Adjunk hozzá friss paradicsomot és feta sajtot. Nagyszerűen illik hozzá!