Csirkeszárnyak Sous Vide-ban – Egyszerűen nagyszerű
Szerző: sousvidehungary.hu
A sült csirkeszárny a vendégségek, házibulik előétel sztárja. Könnyű elkészíteni, gyorsan megvan, mindenki ismeri, mindenki szereti. Éppen ezért alkalmas rá, hogy nagyon meglepjük vele a vendégeinket. Mert a sous vide-ban a csirkeszárny is szintet lép. Lédús, omlós és olyan gazdag ízeket mutat, amit a megszokott sütési mód nem tud feltárni. Egy kis barbeque vagy chili szósz hozzá és lehet is begyűjteni az vendégek elismerő nyammogását.
Hozzávalók
10 csirkeszárny
só
50 ml növényi olaj
Elkészítés
Melegítsük elő a vízfürdőt 75 °C-ra.
A szárnyakat három részre vágjuk az ízületeknél. A csontos szárnyvéget nem használjuk csak a húsos középső részeket és a „combos” szárnytöveket.
Sóval ízesítjük, majd vákuumzacskóba tesszük és lezárjuk.
7 órán át szuvidoljuk.
Vegyük ki a szárnyakat a zacskóból, és pirítsuk forró serpenyőben egy kicsi olajon, amíg a bőr ropogós nem lesz.
Tippek
A serpenyős natúr sütés mellett ki lehet próbálni a szuvidolt csirkeszárnyak kirántását is a még ropogósabb eredményért.
Ha gyakran látunk vendégeket a szuvidolás után le is lehet fagyasztani a csirkeszárnyakat, amit aztán bármikor elő lehet kapni.