Vissza a receptekhez

Héjában sült édesburgonya misoval sous vide-ban

Szerző: sousvidehungary.hu

Héjában sült édesburgonya misoval sous vide-ban kép

Az édesburgonya, azaz batáta egyre népszerűbb Magyarországon is. Köszönhető ez annak is, hogy az édesburgonya a gazdag tápanyagtartalmat, alacsony kalóriatartalommal párosítja, így eszményi zöldségféle a túlsúlyosok számára. Ebben a receptben a japán misoval bolondítjuk meg a szuvidált batátát, amit végül egy könnyű krémsajttal tálalunk.

 

Hozzávalók

 

  • 1 kiló édesburgonya
  • Egy narancs héja
  • 75 gramm olvasztott vaj
  • 1 tk tengeri só
  • 2 evőkanál fehér miso paszta
  • 1 tk pörkölt fokhagyma por
  • Habosított krémsajt

 

Elkészítés

 

  1. Mossuk meg az édesburgonyát.

  2. Grillen vagy flambírozó pisztollyal pörköljük feketére a héját.

  3. Pürésítsük össze a narancshéjat, az olvasztott vajat, a tengeri sót, a miso pasztát és a fokhagymaport.

  4. Helyezzük egy vákuumtasakba az édesburgonyát, adjuk hozzá a pürét és zárjuk le

  5. Szuvidáljuk 12 órán át 80 °C-on.

  6. Az extra pörökölés érdekében a szuvidálás után tegyük vissza a grillre az édesburgonyát. Akkor lesz jó, ha egészen már szenes a héja.

  7. A habosított krémsajttal tálaljuk.