Az édesburgonya, azaz batáta egyre népszerűbb Magyarországon is. Köszönhető ez annak is, hogy az édesburgonya a gazdag tápanyagtartalmat, alacsony kalóriatartalommal párosítja, így eszményi zöldségféle a túlsúlyosok számára. Ebben a receptben a japán misoval bolondítjuk meg a szuvidált batátát, amit végül egy könnyű krémsajttal tálalunk.
Hozzávalók
1 kiló édesburgonya
Egy narancs héja
75 gramm olvasztott vaj
1 tk tengeri só
2 evőkanál fehér miso paszta
1 tk pörkölt fokhagyma por
Habosított krémsajt
Elkészítés
Mossuk meg az édesburgonyát.
Grillen vagy flambírozó pisztollyal pörköljük feketére a héját.
Pürésítsük össze a narancshéjat, az olvasztott vajat, a tengeri sót, a miso pasztát és a fokhagymaport.
Helyezzük egy vákuumtasakba az édesburgonyát, adjuk hozzá a pürét és zárjuk le