Vissza a receptekhez

Hogyan szuvidáljuk a nyúlcombot?

Szerző: sousvidehungary.hu

Hogyan szuvidáljuk a nyúlcombot? kép

A nyúl mindig kihívást jelent. Ez a nagyon finom, zsenge húsféle egyaránt érzékeny a precíz sütési hőre és időre. A sous vide megoldja ezt a problémát, többé nem kell tartani a nyúlhús kiszárításától vagy megkeményedésétől. Sous vide-ban, ahogy mást sem, a nyulat sem lehet elrontani. Az olajban szuvidált nyúlcomb pontosan olyan szaftos és puha lesz, mintha egy rutinos mesterszakács készítette volna el. 

 

Hozzávalók

  • 4 nyúlcomb (kb. 400 g)
  • 2 szál kakukkfű, apróra vágva
  • 1 szál rozmaring, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 15 g só

 

Elkészítés

  1. Keverjük össze a sót az apróra vágott fűszernövényekkel és a fokhagymával, majd masszírozzuk a fűszerkeveréket a nyúlcombokba. 
  2. Tegyük a nyulat a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni 6 órán át.
  3. Ezután vegyük ki a combokat a hűtőből, és töröljük le a sós és fűszeres pácot.
  4. Melegítsuk elő a sous vide-ot 75 ⁰C-ra.
  5. Zárjuk a nyúlcombokat vákuumzacskóba egy kis olajjal.
  6. Helyezze a zacskót a vízfürdőbe, és hagyja benne 8 órán át.
  7. Ha elkészült, vegyük ki a combokat a zacskóból. és már tálalhatjuk is. Az ínyencebbek óvatosan egy halványbarna kérget is piríthatnak rá.