A nyúl mindig kihívást jelent. Ez a nagyon finom, zsenge húsféle egyaránt érzékeny a precíz sütési hőre és időre. A sous vide megoldja ezt a problémát, többé nem kell tartani a nyúlhús kiszárításától vagy megkeményedésétől. Sous vide-ban, ahogy mást sem, a nyulat sem lehet elrontani. Az olajban szuvidált nyúlcomb pontosan olyan szaftos és puha lesz, mintha egy rutinos mesterszakács készítette volna el.
Hozzávalók
4 nyúlcomb (kb. 400 g)
2 szál kakukkfű, apróra vágva
1 szál rozmaring, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
15 g só
Elkészítés
Keverjük össze a sót az apróra vágott fűszernövényekkel és a fokhagymával, majd masszírozzuk a fűszerkeveréket a nyúlcombokba.
Tegyük a nyulat a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni 6 órán át.
Ezután vegyük ki a combokat a hűtőből, és töröljük le a sós és fűszeres pácot.