Vissza a receptekhez

Juharszirupban pácolt sous vide sonka fügével és rukkolával

Szerző: sousvidehungary.hu

Juharszirupban pácolt sous vide sonka fügével és rukkolával kép

 

A juharszirup elsősorban az angolszász, azon belül is az észak-amerikai konyha jellegzetes alapanyaga, ami szinte minden hollywoodi, családi filmben előkerül. Ha már ilyen népszerű, igazán tehetünk mi is egy próbát vele, egy rendkívül kreatív, sonkás és fügés összeállításban.  

 

Hozzávalók

 

  • 800 g sertés sonka (lapocka)

 

A páchoz

  • 80 g dijoni mustár
  • 65 g juharszirup
  • 65 g méz
  • 2 narancs héja
  • 2 babérlevél
  • 200 ml Cola
  • 2 evőkanál. apróra vágott kakukkfűből
  • 1 tk. Apróra vágott zsálya
  • 1 evőkanál. édeskömény magvak
  • 1 tk. szemes fekete bors

 

A tálaláshoz

  • 2 füge félbe vágva 
  • 200 g rukkola 

 

Elkészítés

 

  1. Állítsuk be a sous vide-ot 65 °C-ra.

  2. Készítsük el a pácot! Tegyük az összes hozzávalót, egy serpenyőbe, és lassú tűzön pároljuk össze 15 perc alatt. Utána tegyük félre hűlni.

  3. Amikor teljesen kihűlt a pác, tegyük egy vákuumzacskóba a megtisztított sonkával együtt és zárjuk le.

  4. Szuvidáljuk 4 órán át.

  5. Mielőtt lejár az idő, melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

  6. Amikor lejárt a 4 óra, vegyük ki a sonkát a tasakból, és süssük a sütőben 10 percig, hogy szép, ropogós kérget kapjon.

  7. Az elkészült sonkát vágjuk vékony szerletekre. A fügét szórjuk meg kevés cukorral és karamellizáljuk egy flambírozó pisztollyal. Tálaljuk friss rukkolával.