Juharszirupban pácolt sous vide sonka fügével és rukkolával
Szerző: sousvidehungary.hu
A juharszirup elsősorban az angolszász, azon belül is az észak-amerikai konyha jellegzetes alapanyaga, ami szinte minden hollywoodi, családi filmben előkerül. Ha már ilyen népszerű, igazán tehetünk mi is egy próbát vele, egy rendkívül kreatív, sonkás és fügés összeállításban.
Készítsük el a pácot! Tegyük az összes hozzávalót, egy serpenyőbe, és lassú tűzön pároljuk össze 15 perc alatt. Utána tegyük félre hűlni.
Amikor teljesen kihűlt a pác, tegyük egy vákuumzacskóba a megtisztított sonkával együtt és zárjuk le.
Szuvidáljuk 4 órán át.
Mielőtt lejár az idő, melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Amikor lejárt a 4 óra, vegyük ki a sonkát a tasakból, és süssük a sütőben 10 percig, hogy szép, ropogós kérget kapjon.
Az elkészült sonkát vágjuk vékony szerletekre. A fügét szórjuk meg kevés cukorral és karamellizáljuk egy flambírozó pisztollyal. Tálaljuk friss rukkolával.