Vissza a receptekhez

Juharszirupban szuvidált vajtök, pirított magvakkal

Szerző: sousvidehungary.hu

Juharszirupban szuvidált vajtök, pirított magvakkal kép

Az ősz briliáns ízeit a sous vide csak még gazdagabbá teszi. Ez történik a vajtökkel is, ami a juharszirupban szuvidálva, teljesen új arcát mutatja meg. Egy igazi vegán csemege. S ha valaki úgy szereti jobban, hát tovább emelheti a tétet – egy picurka, kockákra vágott, pirított császárszalonnával, mert úgy is isteni lesz. Akár így, akár úgy, akár mindkét módon: érdemes kipróbálni.

 

Hozzávalók

  • 1 vaj tök meghámozva és kockákra vágva
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 tk friss kakukkfű apróra vágva
  • 1/2 tk fokhagyma por
  • Só, bors
  • 2 evőkanál pirított tökmag – a díszítéshez
  • Opcionális: 1 ek apróra vágott császárszalonna

 

Elkészítés

  1. Állítsuk be a vízfürdőt 78°C-ra.
  2. Helyezzük az összes hozzávalót egy vákuumtasakba, jól rázzuk össze, majd vákuumozzuk le.
  3. Szuvidáljuk 45-60 percig (amíg meg nem szilárdul).
  4. Vegyük ki a tasak tartalmát, és szárítsuk le papírtörlővel, a tasakban maradt folyadékot tartsuk meg későbbre.
  5. Forró serpenyőben karamellizáljuk a tököt aranyszínűre, majd öntsük hozzá a maradék folyadékot és kenjük meg vele.
  6. A pirított magvakkal tálaljuk. (Esetleg hozzátehetjük a pirított császárszalonnát.)

 

Tipp

  • Adjunk hozzá friss paradicsomot és feta sajtot. Nagyszerűen illik hozzá!