Vissza a receptekhez

Lazac Sous Vide grillben, áfonyás BBQ mártással

Szerző: sousvidehungary.hu

Lazac Sous Vide grillben, áfonyás BBQ mártással kép

Lazac, ahogy eddig nem ismertük! A halételek világában is érdemes szabadjára engedni a kísérletezőkedvet. Nincsen semmi baj a kipróbált, megszokott, halas fogásokkal, de az élet többek között attól is szép, ha új élményekkel ajándékozzuk meg szeretteinket és önmagunkat. Az alábbi lazacos fogást végtelenül egyszerű elkészíteni, mégis maradandó emlék lesz az elfogyasztása.

 

Hozzávalók



  • 2 db 150 g-os lazacfilé (bőrrel vagy leválasztva)

  • Friss koriander, apróra vágva, díszítéshez

 

A páchoz:

  • 2 evőkanál (30 ml) áfonyaszósz (ha darabos, pürésítve)

  • 2 evőkanál (30 ml) BBQ szósz

  • 1 evőkanál (15 ml) extraszűz olívaolaj

  • 1 evőkanál (15 ml) áfonyalé

  • 1 teáskanál (5 ml) friss lime lé

  • 1/8 teáskanál (0,6 ml) só

 

 

Elkészítés

  1. Keverjük össze a pác hozzávalóit egy széles, sekély tálban.

  2. Tegyünk félre kb. 1½ evőkanálnyit a pácból a 8. lépéshez.

  3. Tegyük a lazacfilét a tálba, és vonjuk be mindkét oldalát a páccal. Fedjük le és tegyük hűtőbe 1-2 órára.

  4. Amíg a lazac pácolódik, melegítsük elő a vízfürdőt 60 °C -ra.

  5. Vegyük ki a lazacfiléket a pácból, tegyük egy vákuumtasakba és zárjuk le.

  6. Szuvidoljuk 25-30 percig a vízfürdőben.

  7. Közben a grillsütőt előmelegítjük magas hőfokra.

  8. Vegyük ki a lazacot a vizből. Nyissuk ki a tasakot és óvatosan vegyük ki belőle a halat.

  9. Tegyük a lazacfilét egy tepsibe, kenjük meg a félretett páccal, és tegyük forró grillsütőbe 1-2 percre, amíg a pác el nem kezd bugyogni.

  10. Vegyük ki a grillsütőből, és azonnal tálalhatjuk. Díszítsük apróra vágott korianderrel.