Vissza a receptekhez
Perzselt sous vide lazac, kesudiós Satay szószban
Szerző: sousvidehungary.hu
A satay (saté) egy izgalmas, földimogyorós grillszósz, ami Indonéziából érkezett hozzánk. Igazi ízvirtuóz: egyszerre édes és sós, enyhén csípős és még enyhébben savanykás. Aki szereti a kellemes meglepetéseket, annak kötelező próbát tenni vele. Például ebben a pazar, lazacos összeállításban. Csalódás kizárva.
Hozzávalók
2 x 200 g lazacfilé
2 evőkanál kesudiós satay szósz.
1/2 lime
Friss koriander
Kesudió "Satay"
200 g vörös curry fűszerpor
100 g kókuszkrém
2 evőkanál halszósz
200 g pörkölt kesudió
Koriander ízlés szerint
250 ml víz
2 evőkanál ázsiai alaplé
50 g ketchup Manis (indonéz szósz)
Elkészítés
Állítsuk be a sous vide vízfürdőt 52 °C-ra
A satay szószhoz keverjük össze az összes összetevőt és turmixoljuk simára.
Dörzsöljük be 2-3 evőkanál satay szószszal a filéket, helyezzük egyenként vákuumtasakokba és zárjuk le.
Szuvidáljuk 20 percig (vagy amíg meg nem szilárdulnak a filék).
Ha a filék elkészültek, vegyük ki a tasakokból, töröljük őket szárazra és tegyük egy fémtálcára.
Flambírozó pisztollyal karamellizáljuk a lazacot egészen sötétre, majd locsoljuk meg egy fél lime levével, fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaljuk ecetes uborkával, pörkölt kesudióval és friss korianderrel.