Vissza a receptekhez

Sous Vide Adobo marhalábszár taco

Szerző: sousvidehungary.hu

Sous Vide Adobo marhalábszár taco kép

Az „adobo” a spanyol és portugál konyhában elterjedt paprikás, oreganos, fokhagymás pác, amivel eredetileg tartósították a húsféléket. Mára Fülöp-szigetektől kezdve Puerto Ricon át Uruguayig számos változatban alkalmazzák, mindenhol a helyi sajátosságoknak, alapanyagoknak megfelelően. A bársonyosan puha sous vide marhalábszár adobo pácban igazi latin remekmű.

 

Hozzávalók

 

  • 1,2 kilogramm marhalábszár

  • 200 g Chipotle Adobo mártásban (konzerv)

  • 2 teáskanál ancho chilipehely 

  • 2 teáskanál arbol chilipehely

  • 100 ml sör

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 teáskanál tengeri só

  • 100 ml marhahúsleves

  • 8-12 kukoricatortilla

  • koriander

  • 1 lilahagyma apróra vágva

  • 1 lime

 

 

Elkészítés

 

  1. A marhalábszár darabokat helyezzük vákuumzacskóba a chipotle in adobo konzerv és a chilli pehely kb. 3/4 részével, a fokhagymával és a sóval. 

  2. Zárjuk le, és tegyük a sous vide vízfürdőbe 14 órára 85 °C-on.

  3. Ha a marhahús elkészült, vegyük ki a zacskókból egy vastag aljú serpenyőbe. Adjuk hozzá a maradék chipotle in adobo-t, a marhahúslevest, a sört és nagy lángon főzzük kb. 10 percig, hogy a marhahús szétessen.

  4. Kockázzuk fel a lilahagymát, és tegyük félre.

  5. Melegítsük meg a kukorica tacók mindkét oldalát egy serpenyőben (1-1 percig).

  6. Tálalja a szaftos húst a meleg tacókon, a tetején lilahagymával, korianderrel és egy gerezd friss lime-mal.