Vissza a receptekhez

Sous Vide currys báránygerinc, mentás joghurttal és pirított mogyoróval

Szerző: sousvidehungary.hu

Sous Vide currys báránygerinc, mentás joghurttal és pirított mogyoróval kép

A báránygerinc klasszikus húsvéti fogás, amit ezúttal mogyorós bundában és joghurtos mártással ajánlunk. Nem egy hétköznapi napi kombináció, de ha már ünnep, adjuk meg a módját! Természetesen ehhez az összeállításhoz nem egy hagyományos, hanem egy egészséges zöldköret dukál, nem is akármilyen.

 

Hozzávalók

  • 4 csontos báránygerinc 
  • 1 kis csokor sült koktélparadicsom
  • 3 evőkanál mentás joghurt
  • Fiatal, zsenge brokkoli
  • Baba menta levelek

Pác

  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál citromos currypor
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál só

Kéreg

  • 50 g ropogós panko zsemlemorzsa
  • 25 g zúzott földimogyoró

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sous vide-ot 60 °C-ra, a sütőt pedig 180 °C-ra.
  2. Keverjük be a pácot, vonjuk be vele a bárányhúst, majd tegyük egy vákuumtasakba.
  3. Szuvidáljuk a bárányt 2 órán keresztül, majd vegyük ki a tasakból és töröljük szárazra.
  4. Melegítsünk magas hőfokra egy serpenyőt, és gyorsan pirítsuk körbe a bárányt minden oldalán.  
  5. Ezután vegyük ki a bárányt a serpenyőből, szórjuk meg mogyoróval és a zsemlemorzsával és süssük a sütőben 8 percig.
  6. Miután kivettük a bárányhúst a serpenyőből, pároljuk meg benne a brokkolit roppanósra.
  7. Grillezzük a koktélparadicsomokat hólyagosra.
  8. Vegyük ki a bárányt a sütőből, és hagyjuk pihenni 5 percig, utána felszeletelhetjük és tálalhatjuk a brokkolival és a koktélparadicsommal.