Sous vide csirkecombfilé grillezett zöldségsalátával és mézes vinaigrette-tel
Szerző: sousvidehungary.hu
A nyár a grillezés, a kerti sütögetés és a tűzről pattant természetes ízek ideje. Mindenkinek megvan a maga bevált mesterfogása, szupertitkos fűszerkeveréke, háztartási varázsfőzete, amivel újra és újra elbűvöli a családját és a vendégeit. De ha esetleg lenne nyitottság valami egészen újra, akkor jószívvel ajánljuk ezt a mesterien fűszerezett sous vide csirkecombfilét. Különösen a spéci vinaigrette-tel feldobott grillzöldségek társaságában. Mesés.
Hozzávalók
8 x 125 g csont nélküli comb csirkedarabok, bőrön
1 tk. csirkehúsleves kocka (por)
1/2 teáskanál chilipor
1/2 teáskanál currypor
1/2 teáskanál mustárpor
Tengeri só
Fehér bors
Olivaolaj
5 szál spárga, hámozva, hosszában csíkokra vágva
4 közepes brokkolirózsa, szeletelve
5 közepes karfiolrózsa, szeletelve
5 levél fehér káposzta
2 cukkini vékonyra szeletelve
1 vöröshagyma, meghámozva és félbevágva, szeletekre vágva
2 szál szőlő koktélparadicsom
20 bazsalikomlevél
100 ml olívaolaj
40 ml fehérborecet
40 ml folyós méz
2 evőkanál. Dijoni mustár
Tengeri só
Elkészítés
Kezdjük a vinaigrette-tel! Keverjük össze egy üvegedényben az olívaolajat, a mézet, a mustárt, az ecetet és egy kevés sót, majd fedjük le és hagyjuk összeérni.
Keverjük össze az összemorzsolt húsleveskockát, a curryport, a chiliport, a mustárport egy csipet tengeri sóval és fehér borssal, majd fűszerezzük be a csirkehúst a fűszerkeverékkel.
Helyezzük a csirkedarabokat egy vákuumzacskóba és zárjuk le.
Szuvidáljuk 64 °C-ra előmelegített vízfürdőben 1 órán át. Ha több időnk van és a lédúsabb helyett inkább pároltabb végeredményt szeretnénk, szuvidálhatjuk csirkét 75 °C -on 8 órán át.
Keverjük össze egy tálban az összes zöldséget, majd grillezzük őket egy nagyon forró serpenyőben, amíg szép, pirított színt nem kapnak.
Locsoljuk meg a vinaigrette-tel a még forró zöldségeket, adjuk hozzá a bazsalikomleveleket, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Vegyük ki az elkészült csirkét a vákuumtasakból és szárítsuk meg papírtörlővel. Pirítsuk ropogósra a csirke bőrét egy forró serpenyőben.
Tálaláskor helyezzük a grillezett zöldségeket egy tálba és tegyük rá csirkecombfiléket.