Vissza a receptekhez

Sous vide csirkecombfilé grillezett zöldségsalátával és mézes vinaigrette-tel

Szerző: sousvidehungary.hu

Sous vide csirkecombfilé grillezett zöldségsalátával és mézes vinaigrette-tel kép

 

A nyár a grillezés, a kerti sütögetés és a tűzről pattant természetes ízek ideje. Mindenkinek megvan a maga bevált mesterfogása, szupertitkos fűszerkeveréke, háztartási varázsfőzete, amivel újra és újra elbűvöli a családját és a vendégeit. De ha esetleg lenne nyitottság valami egészen újra, akkor jószívvel ajánljuk ezt a mesterien fűszerezett sous vide csirkecombfilét. Különösen a spéci vinaigrette-tel feldobott grillzöldségek társaságában. Mesés.

 

Hozzávalók

 

  • 8 x 125 g csont nélküli comb csirkedarabok, bőrön
  • 1 tk. csirkehúsleves kocka (por)
  • 1/2 teáskanál chilipor
  • 1/2 teáskanál currypor
  • 1/2 teáskanál mustárpor
  • Tengeri só
  • Fehér bors
  • Olivaolaj
  • 5 szál spárga, hámozva, hosszában csíkokra vágva
  • 4 közepes brokkolirózsa, szeletelve
  • 5 közepes karfiolrózsa, szeletelve
  • 5 levél fehér káposzta
  • 2 cukkini vékonyra szeletelve
  • 1 vöröshagyma, meghámozva és félbevágva, szeletekre vágva
  • 2 szál szőlő koktélparadicsom
  • 20 bazsalikomlevél
  • 100 ml olívaolaj
  • 40 ml fehérborecet
  • 40 ml folyós méz
  • 2 evőkanál. Dijoni mustár
  • Tengeri só

 

Elkészítés

 

  1. Kezdjük a vinaigrette-tel! Keverjük össze egy üvegedényben az olívaolajat, a mézet, a mustárt, az ecetet és egy kevés sót, majd fedjük le és hagyjuk összeérni.

  2. Keverjük össze az összemorzsolt húsleveskockát, a curryport, a chiliport, a mustárport egy csipet tengeri sóval és fehér borssal, majd fűszerezzük be a csirkehúst a fűszerkeverékkel.

  3. Helyezzük a csirkedarabokat egy vákuumzacskóba és zárjuk le

  4. Szuvidáljuk 64 °C-ra előmelegített vízfürdőben 1 órán át. Ha több időnk van és a lédúsabb helyett inkább pároltabb végeredményt szeretnénk, szuvidálhatjuk csirkét 75 °C -on 8 órán át.

  5. Keverjük össze egy tálban az összes zöldséget, majd grillezzük őket egy nagyon forró serpenyőben, amíg szép, pirított színt nem kapnak.

  6. Locsoljuk meg a vinaigrette-tel a még forró zöldségeket, adjuk hozzá a bazsalikomleveleket, majd ízlés szerint fűszerezzük.

  7. Vegyük ki az elkészült csirkét a vákuumtasakból és szárítsuk meg papírtörlővel. Pirítsuk ropogósra a csirke bőrét egy forró serpenyőben.

  8. Tálaláskor helyezzük a grillezett zöldségeket egy tálba és tegyük rá csirkecombfiléket.