Vissza a receptekhez

Sous Vide lazacfilé spenóttal, tejszínes-tormás mártásban

Szerző: sousvidehungary.hu

Sous Vide lazacfilé spenóttal, tejszínes-tormás mártásban kép

A kapros és a spenótos lazac külön-külön is kiharcolta már az előkelő helyét a lazacos eledelek toplistáján. A kettő együtt, megbolondítva egy remek, tejszínes-tormás mártással, komoly ízorgiát ígér. Külön érdekes, hogy a lazacot ebben az esetben nem kell kérgezni a szuvidolás után, ahogy van, vajpuhán neki lehet állni. Persze aki rá akar pirítani egyet, az bátran megteheti.

 

Hozzávalók

 

  • 4 lazac filé (egyenként kb. 100-120 g)

  • 1-2 evőkanál olívaolaj

  • 2 szál kapor

  • 500 g friss spenót

  • 50 g vaj



  • bors

 

A mártáshoz:

  • 150 ml tejszín

  • 40 g tormakrém

  • 1-2 evőkanál citromlé

  • Só, fehér bors

 

Elkészítés

 

  1. A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, megkenjük olívaolajjal, és enyhén megsózzuk. 

  2. Mossuk meg a kaprot, töröljük szárazra és helyezzük a filékre. 

  3. Helyezzük a kapros haldarabokat vákuumzacskóba, ügyelve arra, hogy a filék ne fedjék egymást. Vákuumozzuk le a zacskót.

  4. Melegítsük elő 48 °C-ra a szuvidáló kádat és helyezzük el benne a halat 40 percre.

  5. Közben mossuk meg és daraboljuk fel a spenótot, aztán hagyjuk megszáradni. 

  6. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban és fűszerezzük kevés sóval és borssal. 

  7. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk fedő alatt pár percig. 1-2 perc után forgassuk át és pároljuk tovább néhány percig. 

  8. A mártáshoz forraljuk össze a hozzávalókat egy kis fazékban, pároljuk 1-2 percig, majd sózzuk és borsozzuk.

  9. Óvatosan vegyük ki a filéket a vákuumzacskóból, és tálaljuk a spenóttal és a mártással.

  10. Köretnek tésztát vagy burgonyát adunk hozzá.