A sertésoldalas az egyik legnépszerűbb sülthúsféle Magyarországon. Nem is csoda, az omlós, szaftos oldalas mindig sikert arat. De nincs olyan jó dolog a világon, amit ne lehetne még jobbá tenni. A barbecue oldalas Sous Vide-ban – tapasztalatból mondhatjuk – a sokat látott oldalasrajongókat is meg fogja győzni erről.
Hozzávalók
500 g sertésoldalas
só
cukor
pirospaprika
200 ml barbecue szósz
Elkészítés
Melegítsük elő a sous vide-ot 64⁰C-ra.
Egy tálban keverjünk össze ízlés szerint sót, cukrot és paprikát, majd masszírozzuk a keveréket a sertésbordákba.
Zárjuk a befűszerezett oldalast egy vákuumzacskóba.
Helyezzük a zacskót a vízfürdőbe, és hagyjuk benne 48 órán át.
Amikor lejár a szuvidálási idő vegyük ki az oldalast a zacskóból és szárítsuk le papírtörlővel.
Melegítsük elő a sütőt 220⁰C-ra.
Kenjük meg az oldalast alul-fölül barbecue-szósszal.
Süssük 8 percig a sütőben vagy az autentikus füstös ízek érdekében pirítsuk faszenes grillen.