Pármai sonkába tekert Sous Vide póréhagyma mustáros vinaigrette-tel
Szerző: sousvidehungary.hu
A pármai sonkás póréhagymatekercs egy gyorsan összedobható, könnyű fogás, ami nagyszerű előételként lopja be magát bármilyen vacsoravendég szívébe. Ha belegondolunk a friss szuvidált póréhagyma, a füstölt sonka és az édes-savanyú vinegrette együtt olyan különleges ízkompozíciót alkot, amivel nagyon ritkán talákozunk. Igazi kulináris kuriózum.
Hozzávalók
3 közepes méretű póréhagyma, csak a fehér részek (kb. 12 cm hosszúak).
4 szelet pármai sonka
1 evőkanál sült fokhagymapüré
2 evőkanál mézes-mustáros vinaigrette
Só és bors ízlés szerint
A mártáshoz:
2 teáskanál méz
2 teáskanál mustár
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál balzsamecet
fehér bors
só
Elkészítés
Először készítsük el a mártást. Keverjük össze a mézet és a mustárt egy kisebb tálban, majd adjuk hozzá a citromlevet, egy csipet sót és egy kevés fehér borsot.
Adjuk hozzá lassan az olivaolajat és jól keverjük el, végül balzsamecetet is hozzá keverjük.
Ha elkészült a vinegrette, tegyük a hűtőbe pihenni.
Ezután melegítsük elő a vízfürdőt 88 °C-ra.
Fektessünk 3 fólialapot a munkaasztalra, egyiket a másikra, és nyomkodjuk ki közülük az esetleges légbuborékokat.
Helyezzük a pármai sonka szeleteket a fóliára úgy, hogy a széleken átfedjék egymást.
Finoman sózzuk, borsozzuk a póréhagymát és kenjük be a fokhagymapürével.
Helyezzük a póréhagymákat a sonkára, hogy háromszöget alkossanak, majd tekerjük fel szorosan a fólia segítségével.
Az elkészült sonkatekercset tekercset óvatosan tegyük egy tasakba, vákuumozzuk le.