Az USA déli államaiban született „Pulled Pork”, a szálaira omló, lédús sertéslapocka csak néhány éve ért ide hozzánk Magyarországra, ahol a sertésbarát magyar konyha azonnal a szívébe zárta ezt a lassan sütött, lassan füstölt csodát. Ez az igazi barbecue fogás kicsik és nagyok kedvenceként azóta is diadalmenetben vonul végig a hazai grillpartikon, hogy a legjobb utcai gyorsételek világáról már ne is beszéljünk. Vágjunk bele mi is!
Hozzávalók
1 sertéslapocka
50 g pirospaprika (édes nemes)
50 g barna cukor
35 g só
4 g fekete bors
24 g fokhagymapor
12 g oregánó
4 g őrölt chili
100 g BBQ szósz
Elkészítés
Mossuk meg, és szárítsuk le a sertéslapockát.
Keverjük össze a pácot: só, paprika, cukor, bors, fokhagymapor, oregánó és chilli. A keveréket őröljük porrá.
Dörzsöljük be alaposan a páccal a lapockát, jusson mindenhová.
Ezután a hús mehet a vákuumzacskóba, szuvidoljuk 22 órán keresztül 74 °C-on.
Vegyük ki, szárítsuk le róla a felesleges nedvességet. Tegyük egy grillrácsra, és tegyük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, amíg kívülről meg nem pirul.
Ha ez megtörtént, fel lehet vágni, szét lehet szálazni és tálalni. Tálalás előtt adjuk hozzá a BBQ-szószt.