Egy könnyű és üde, zöldséges étel, amit gyakorlatilag a sous vide készít el helyettünk. Nekünk mindössze néhány percet kell foglalkoznunk a hozzávalók előkészítésével, utána a sous vide elvégzi a feladatot. Ennél gyorsabban nehéz összedobni egy ennyire egészséges vacsorát!
Hozzávalók
1/2 közepes mogyoróhagyma, meghámozva és felkockázva
300 g (2 csésze) friss zöldbab 2-3 cm-es darabokra vágva
100 ml sűrített gombaleves
1 tojás, jól felverve
1/4 csésze (60 ml) panko zsemlemorzsa
só és bors ízlés szerint
80 g dobozos sült hagyma
Elkészítés
Melegítsük elő a sous vide-ot 85 °C-ra.
Tegyük az összes hozzávalót (kivéve a sült hagymát!), egy vákuumfóliába, és masszírozzuk össze, hogy egyenletesen összekeveredjenek az alapanyagok.
Zárjuk le a tasakot, és tegyük a vízbe 2 órára.
Vegyük ki a tasakot a sous vide-ból, és kanalazzuk a meleg ragut egy tálalóedénybe.
A tetejére szórjuk a ropogós hagymát és tálaljuk.
Tipp
Ha nem akarjuk azonnal elfogyasztani a rakott zöldbabot, a szuvidálás után rögtön tegyük a vákuumtasakot jeges vízfürdőbe 20 percre, utána pedig a hűtőszekrénybe – legfeljebb 48 órára. Felmelegíteni úgy lehet, hogy visszatesszük a tasakot 30 percre a 71°C-ra felmelegített sous vide fürdőbe. Utána azonnal tálalható.