Vissza a receptekhez

Tequilás csirkemell sous vide-ban

Szerző: sousvidehungary.hu

Tequilás csirkemell sous vide-ban kép

Egy igazán karakteres, vagány, csirkés fogás, ami nem jön szembe minden nap. Egy igazi „pollo loco” ahogy mondaná a művelt mexikói. A tequilában párolt, szuvidolt csirkemell azoknak az ínyenceknek való, akik új ízeket, új hangulatokat keresnek az alkoholos italokban párolt sültek ezerszínű, kaleidoszkopikus világában. És nem fognak csalódni, az agávépálinka egyedülálló zamata teljesen új megvilágításba helyezi a szuvidolt csirkemell eddig ismerősnek gondolt, gazdag ízeit.

 

Hozzávalók

 

 

  • 2 fél csirkemellfilé

  • Só, ízlés szerint

  • Fekete bors, ízlés szerint

  • 2 evőkanál (10 ml) vaj

  • 2 evőkanál (10 ml) tequila

  • 1 lime, a levéhez

  • Friss metélőhagyma, apróra vágva, a díszítéshez

 

 

Elkészítés

 

  1. Melegítsük elő a sous vide kádat 63,5 °C-ra.

  2. A csirkemelleket enyhén fűszerezzük be sóval és borssal, tegye egy vákuumtasakba és zárjuk le.

  3. Szuvidoljuk a csirkemellet legalább 1,5 órán át.

  4. Vegyük ki a tasakot a vízből, bontsuk ki és szárítsuk le a csirkemell filéket papírtörlővel.

  5. Olvasszunk vajat egy serpenyőben magas hőfokon, és gyorsan pirítsuk meg a filék mindkét oldalán, hogy szép aranybarna színt kapjon.

  6. Öntsük hozzá a tequilát. (A biztonság kedvéért a tequila hozzáadásakor vegyük le a serpenyőt a tűzről, hogy nehogy véletlenül belobbanjon.)

  7. Pároljuk a filéket egy-két percig a tequilában, amíg elpárolog az ital alkoholtartalma,

  8. Tegyük át a csirkét egy meleg tányérra, és locsoljuk meg a tequilás serpenyőmártással.

  9. Nyomjuk rá a lime levét, és díszítsük apróra vágott metélőhagymával.

 

 

Jó étvágyat!