Vissza a receptekhez

Vegán sous vide laskagomba tekercs

Szerző: sousvidehungary.hu

Vegán sous vide laskagomba tekercs kép

 

A laska az egyik legsokoldalúbban felhasználható gombánk: főzve, párolva, pirítva, sütve, grillezve vagy salátában, egyaránt nagyszerű. És még egészséges is, egy igazi kis vitaminbomba. Gyógyhatásai napestig sorolhatók: a koleszterinszint csökkentésétől, a magas antioxidáns-tartalmán és a gyulladáscsökkentő hatásán át, az immunműködés javításáig. Ráadásul finom is. Ha valami ennyire hasznos és még jó is, az mindenképpen megérdemli, hogy az asztalon üdvözöljük.

 

Hozzávalók

 

A laskagombához:

  • 5 laskagomba
  • 1 teáskanál sárga mustármag
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 teáskanál édesköménymag
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 100 ml víz
  • 5 g só

 

A gomba körüli töltelékhez:

  • 75 g csicseriborsó – konzerv
  • 75 g fava bab – konzerv
  • 20 ml lé a csicseriborsó dobozból
  • 20 ml gyümölcslé a fava bab konzervből
  • 1/2 teáskanál apróra vágott rozmaring
  • 1/2 teáskanál apróra vágott zsálya.
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 1 teáskanál a laskához összeállított száraz fűszerkeverékből (ld. feljebb)

 

 

Elkészítés

 

  1. Állítsuk be a sous vide vízfürdőt 82 °C-ra.

  2. Keverjük össze a gombához való fűszereket: a mustármagot, a fekete borsot, az édesköménymagot, a fokhagymaport és a sót. Egy teáskanálnyit tegyünk külön a keverékből.

  3. Helyezzük a laskagombát a vákuumtasakba, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és zárjuk le.

  4. Körülbelül 15 percig szuvidáljuk a gombát, utána vegyük ki a fürdőből, és tegyük félre hűlni zacskóstól.

  5. A csicseriborsót, fava babot, csicseriborsó levét, fava bab levét, rozmaringot és zsályát simára turmixoljuk, ízlés szerint fűszerezzük. Ez lesz a töltelék a gombához.

  6. A töltelékkel megkenjük a gombákat, majd vegán leveles tésztába tekerjük.

  7. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük pár perc alatt aranybarnára és ropogósra.

  8. Jó étvágyat hozzá!