A pulykától sokan óckodnak, mert ezt az egyébként gyönyörű, tiszta és remek ízű húst könnyű kiszárítani a hagyományos eljárásokkal. De nem a sous vide-dal. A vákuumfóliában a pulykahús megőrzi mind a nedvességtartalmát, mind a zamatát. Egyszerűen el sem lehet rontani.
Ez a könnyű és egészséges olasz rizottó igazi nyári gyorsétel, aminek az elkészítése sous vide-ban még nyaralás közben sem veszi igénybe az embert. Az eredmény viszont fenséges, különösen a befektetett időhöz és energiához képest.
Hozzávalók
250 g főtt pulyka kockára vágva
8-10 kis fejű gomba (a legjobb a crimini), tisztára törölve és felszeletelve
Kezdjük el párolni pulykahúst és 1 teáskanál olivaolajon egy serpenyőben.
Amikor a hús éppen kifehéredett öntsünk alá vizet és pároljuk puhára fedő alatt. Ha elfogy róla a víz, pótoljuk. Amikor megpuhult, vegyük le róla a fedőt, főzzük le róla a fölösleges vizet, de ne pirítsuk le, tegyük félre pihenni.
Állítsuk be a vízfürdőt 83 ⁰C-ra.
Tegyük az 1 teáskanál olívaolajat egy serpenyőbe, és melegítsük közepes lángon.
Pároljuk puhára a hagymát és a gombát a serpenyőben, amíg egy kicsi színt kap.