Blog Vákuumcsomagolás

Hogyan takarítunk meg pénzt és időt a vákuumozással?

Szerző: sousvidehungary.hu

Pénz és idő megtakarítás vákuumozással

 

A vákuumcsomagolás lényegében minden élelmiszer eltarthatósági idejét megtöbbszörözi. Az oxigén kizárásával az ételek élelmiszerek jóval hosszabb ideig őrzik meg a frissességüket, színüket, ízüket, textúrájukat. És ez egyaránt igaz a hűtőben, a fagyasztóban és a kamrában tárolt élelmiszerekre, alapanyagokra, de még a készételekre is. 

De nézzük most mindezt a a vákuumozással megtakarítható pénz és idő oldaláról:

 

1. Nagyobb mennyiségeket tudunk megvásárolni és tartósítani

A mai, növekvő élelmiszerárak mellett nem mindegy, hogy mennyit tudunk beszerezni és eltárolni egy-egy „jóárú” vagy akciós ajánlatból. Ha tovább tudjuk tárolni és eltartani, amit megvettünk, többet tudunk megvenni belőle. Ez jelentős megtakarítást eredményez a családi kasszában.

 

2. Nincs több drága bolti mirelit 

Mivel a vákuumozott élelmiszereket jóval tovább tudjuk biztonságosan eltartani, így nem kell költenünk a drága, előre csomagolt, fagyasztott termékekre. Mi magunk sokkal olcsóbban tudjuk ellátni a családunkat a hónapokon át frissen tartott hússal, zöldséggel, akár gyümölccsel.

 

3. Precíz adagolás, nincs pazarlás 

A bolti egységadagok helyett a vákuumcsomagolás során mi dönthetünk arról, hogy mekkora adagokban tároljuk az élelmiszert a család pontos igényei szerint. Így sokkal gazdaságosabban tudjuk felhasználni a megvásárolt élelmiszert.

 

4. Még maradékot is fel tudjuk használni 

Ha mégis megmarad valami, vákuumfóliázva azt is eltehetjük és így később is felhasználhatjuk, elfogyaszthatjuk. Ezzel is csökkenteni tudjuk az ételpazarlást és a hulladékot.

 

5. Gyors ebédek, vacsorák 

Végre főzhetünk nagyobb tételben is, mert vákuumozva a készételeket is el tudjuk tenni. Aztán később nem kell munka után, fáradtan nekiállni egy vacsorának, elég gyorsan megmelegíteni azt, amit akár hónapokkal korábban elkészítettünk. És a váratlan látogatók megvendégelése sem okoz többé fejfájást.

 

6. Konyhakész húsok és zöldségek 

Előkészített állapotban tudjuk vákuumfóliázni és eltárolni a húsokat és a zöldségeket. Megtisztítva, feldarabolva, akár előre bepácolva vagy más módon előkésztve, konyhakész állapotban. És amikor szükség lesz rájuk, ezeket a műveleteket máris megspóroltuk a főzés során.

 

7. Előre elkészített összetevők 

Ugyanez a helyzet a különböző főzési alap- és segédanyagokkal és más összetevőkkel (pl. mártások, szószok, alaplevek, pácok, szaftok, fűszerek stb.) Ezeket is el tudjuk készíteni és le tudjuk vákuumzárni előre, nagyobb tételben és amikor főzünk, már nem kell külön időt szánnunk rájuk, csak elővesszük a fagyasztóból a szükséges adagban és már haladhatunk is tovább.

 

Ha mindezt végiggondoljuk világos, hogy egy jó minőségű, háztartási vákuumgép hosszútávú, bőségesen megtérülő befektetés. A hozzá való biztonságos vákuumfólia pedig csaknem filléres tétel (egy átlagos méretű, mondjuk 30x25 cm-es vákuumcsomaghoz felhasznált fólia ára kb. 70 és 100 Ft között van).

Nézzen körül termékoldalainkon és válassza ki most az Önnek megfelelő vákuumozót!