Nyitóoldal Sous Vide - Molekuláris Gasztronómia Spherificator hozzávalók csomag

Spherificator hozzávalók csomag

Spherificator hozzávalók csomag

8 890 Ft

Kosárba
Raktáron, szállítás 1-2 munkanapon belül

Spherificator gyöngykészítő hozzávalók csomag

A Spherificator összetevők csomagja tartalmaz 40 gramm nátrium-alginátot (tengeri moszat kivonatát), 25 gramm nátrium-citrátot (citromsav nátriumsója) és 70 gramm kalcium-laktátot (tejsav kivonat). Mindhárom szükséges kaviár, gyöngy, spagetti és gömb előállításához szferifikációs technikákkal.

A nátrium-alginát a tengeri moszat kivonata, amelyet a molekuláris konyha szakácsai használnak a gömbösítéshez. Gélt képez kalciumionok jelenlétében. A nátrium-alginát olyan gélesítőszer, amely hidegen erőteljes keveréssel hígul. Használható puha, kemény, környezeti és hőálló gélek és habok előállítására. A nátrium-alginátot gyakran használják sűrítőként, emulgeálószerként és textúra-javítóként is.

A nátrium-citrát a citromsav nátriumsója. Mint a citromsav és más sók, ez is savanyú és sós ízű. Általában savanyú só, puffer só vagy trinátrium-citrát néven ismertek, és főként ételek és italok ízesítésére vagy tartósítószerként használják.
A nátrium-citrát hasznos tulajdonsága, hogy csökkenti az ételek és a folyékony oldatok savasságát, lehetővé teszi a szferifikációt és a fordított szferifikációt erősen savas összetevőkkel. A nátrium-citrátot antioxidánsként és komplexképzőként használják az élelmiszerekben. Könnyen feloldódik, és azonnal hat, gyorsan oldódó por.

Kalcium-laktátunk prémium minőségű termék, tejsavkivonat. Jól működik kaviár, gyöngy, spagetti és gömb előállításánál, szferifikációs technikákkal. A kalcium-laktátot friss gyümölcsökbe és kétszer-sültbe is teszik, hogy a szilárdítságot megőrizzék és meghosszabbítsák az eltarthatóságot. Fehér nem higroszkópos só, és ajánlott kalciumforrás. A kalcium-laktát oldható formában tartalmaz kalcium-sókat, hogy reakcióba lépjenek az algináttal, a gellánnal vagy a carrageenan bizonyos fajtáival, lehetővé téve gélképződést melegítés nélkül.
Íze diszkrétebb, mint a kalcium-kloridé (sós és néha keserű). A kalcium-laktát az inverz szferifikáció minden reakciójánál ajánlott és akkor reagál, ha az alginát és a kalcium-forrás szorosan összekeveredik, például diffúz beállítás vagy teljes kontaktgélképzés során.
A kalcium-laktát szintén jól alkalmazható cseppek, kaviárgyöngy és spagetti minden formájának előállításában az alginát oldat kalcium fürdőbe merítésével.

 A Spherificator hozzávalók csomag tartalma:

  •  40 gramm nátrium-alginátot (tengeri moszat kivonat),
  •  25 gramm nátrium-citrátot (citromsav nátriumsója)
  •  70 gramm kalcium-laktátot (tejsav kivonat).

Mindhárom szükséges kaviár, gyöngy, spagetti és gömb előállításához