Szerző: sousvidehungary.hu
A lágytojás igazi, semmihez sem hasonlítható ínyencfalat. Precíz elkészítése viszont komoly rutint igényel. A sous vide segítségével azonban megspórolható a kísérletezgetés. A szuvidálási hőfok és idő pontos beállításával mindig, ugyanolyan tökéletes eredményt fogunk kapni: nem folyós, finoman megkötött, tojásfehérjét, kellemesen dús, krémes sárgával.
Hozzávalók
Elkészítés
Ez a módszer elronthatatlan és bombabiztos. Érdekes, hogy a végeredmény nem elsősorban időfüggő. Minimum 45 perc szuvidálás után már csak komoly és gyakorlott gourmet szakértők veszik észre a leheletnyi eltéréseket a tökéletes lágytojás finom textúrájában. De persze mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy megtalálja az egyéni ízlésének megfelelő, tökéletes lágytojást. Amennyiben van erre kísérletezőkedv, azt javasoljuk, hogy ne az idővel, inkább a sous vide hőmérséklettel játsszunk. 1 fokonként érdemes felfelé vagy lefelé eltérni a javasolttól, amíg el nem érjük pontosan azt az eredményt, amit keresünk.
TIPP