Vissza a receptekhez

Csirkével töltött csirkecomb

Mi lenne extrémebb fogás, mint a csirke a csirkében?

Hozzávalók

10 dkg

csirkemell filé

0,5 dl

tejszín

0,5 dl

alaplé

4 db

bőrős csontos csirke felsőcomb

15 dkg

gesztenyebél

2 dkg

fokhagyma

3 szál

angolzeller

3 fej

fokhagyma

1 dl

fehérbor

1 dl

alaplé

2 ek

barnacukor

 

só, bors

1 csipet   

Maldon tengeri só.

 

Elkészítés:


10 deka csirkemell filét fél deci tejszínnel és alaplével krémesre turmixolunk. 5 dkg előfőzött gesztenyét, 2 dkg tisztított fokhagyma gerezdet, csipetnyi sót és borsot keverünk hozzá. Mindezt 4 db kicsontozott csirkecomb bőre alá töltjük, ezeket kettesével sous vide tasakokba tesszük, vákuumozzuk, és 64 fokos vízfürdőben 1 órán keresztül főzzük. A combokat tálalás előtt forró olívaolajban megpirítjuk. Közben maréknyi gesztenye belet 1 dl fehérbor, 1 dl alaplé és két evőkanál barnacukor társaságában, serpenyőben, a mártás sűrűsödéséig főzzük. Néhány zellerszárat kevés olívaolajon megpirítunk, rövid ideig pár csepp fehérborral pároljuk és a töltött csirkecombok mellé tálaljuk.