Az ősz briliáns ízeit a sous vide csak még gazdagabbá teszi. Ez történik a vajtökkel is, ami a juharszirupban szuvidálva, teljesen új arcát mutatja meg. Egy igazi vegán csemege. S ha valaki úgy szereti jobban, hát tovább emelheti a tétet – egy picurka, kockákra vágott, pirított császárszalonnával, mert úgy is isteni lesz. Akár így, akár úgy, akár mindkét módon: érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
1 vaj tök meghámozva és kockákra vágva
1 evőkanál juharszirup
1 tk friss kakukkfű apróra vágva
1/2 tk fokhagyma por
Só, bors
2 evőkanál pirított tökmag – a díszítéshez
Opcionális: 1 ek apróra vágott császárszalonna
Elkészítés
Állítsuk be a vízfürdőt 78°C-ra.
Helyezzük az összes hozzávalót egy vákuumtasakba, jól rázzuk össze, majd vákuumozzuk le.
Szuvidáljuk 45-60 percig (amíg meg nem szilárdul).
Vegyük ki a tasak tartalmát, és szárítsuk le papírtörlővel, a tasakban maradt folyadékot tartsuk meg későbbre.
Forró serpenyőben karamellizáljuk a tököt aranyszínűre, majd öntsük hozzá a maradék folyadékot és kenjük meg vele.
A pirított magvakkal tálaljuk. (Esetleg hozzátehetjük a pirított császárszalonnát.)
Tipp
Adjunk hozzá friss paradicsomot és feta sajtot. Nagyszerűen illik hozzá!