A Sous Vide a konfitálásban is bajnok. Gondoljunk csak bele, a konfitálás is lassú, alacsony hőfokú sütési eljárás. Pont mint a Sous Vide. Annyi a különbség, hogy szuvidolva egyszerűebben, jóval kevesebb zsiradékkal érhetjük el ugyanazt az omlós, vajpuha, szaftos végeredményt. Nyűgözze le családját és vendégeit ezzel az éttermi minőségű sous vide kacsacomb konfittal!
Hozzávalók
2 kacsacomb
2 evőkanál (30 ml) kacsazsír
A só- és fűszernövény páchoz (2 kacsacombhoz elegendő)
1 evőkanál (15 ml) só
1 teáskanál (5 ml) törött fekete bors
Zúzott friss fűszernövények, például kakukkfű, babérlevél, szegfűszeg.
Úgy kell beállítani a mennyiséget, hogy egyenletesen és alaposan befedje a kacsacombokat.
Elkészítés
Fedjük be a kacsacombokat a fűszerpáccal, és tegyük a hűtőszekrénybe minimum 8 órára, ha lehet, egy egész éjszakára.
Melegítsük elő a sous vide-ot 75,5 °C-ra.
Öblítsük le a sós pácot a húsról, és töröljük szárazra papírtörlővel.
Egy éles késsel óvatosan távolítsuk el a bőrt a combokról. Ügyeljünk rá, hogy a bőr egyben maradjon és tegyük félre.
Tegyük vákuumzacskóba a kacsacombokat és combonként egy evőkanálnyi kacsazsírt.
Tegyük a tasakot a vízfürdőbe, és szuvidoljuk 12 órán át.
Mielőtt tálalná ezt az ízletes, zsenge húsdarabot, a kacsabőrt egy megfelelő serpenyőben alacsony hőfokon addig pattogtassa, amíg ropogósra és barnára sül.
Tálaljuk kedvenc köretünkkel, zöldségeinkkel és egy pohár vörösborral.