Sous Vide currys báránygerinc, mentás joghurttal és pirított mogyoróval
Szerző: sousvidehungary.hu
A báránygerinc klasszikus húsvéti fogás, amit ezúttal mogyorós bundában és joghurtos mártással ajánlunk. Nem egy hétköznapi napi kombináció, de ha már ünnep, adjuk meg a módját! Természetesen ehhez az összeállításhoz nem egy hagyományos, hanem egy egészséges zöldköret dukál, nem is akármilyen.
Hozzávalók
4 csontos báránygerinc
1 kis csokor sült koktélparadicsom
3 evőkanál mentás joghurt
Fiatal, zsenge brokkoli
Baba menta levelek
Pác
1/2 teáskanál kurkuma
1 teáskanál citromos currypor
1/2 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál só
Kéreg
50 g ropogós panko zsemlemorzsa
25 g zúzott földimogyoró
Elkészítés
Melegítsük elő a sous vide-ot 60 °C-ra, a sütőt pedig 180 °C-ra.
Keverjük be a pácot, vonjuk be vele a bárányhúst, majd tegyük egy vákuumtasakba.
Szuvidáljuk a bárányt 2 órán keresztül, majd vegyük ki a tasakból és töröljük szárazra.
Melegítsünk magas hőfokra egy serpenyőt, és gyorsan pirítsuk körbe a bárányt minden oldalán.
Ezután vegyük ki a bárányt a serpenyőből, szórjuk meg mogyoróval és a zsemlemorzsával és süssük a sütőben 8 percig.
Miután kivettük a bárányhúst a serpenyőből, pároljuk meg benne a brokkolit roppanósra.
Grillezzük a koktélparadicsomokat hólyagosra.
Vegyük ki a bárányt a sütőből, és hagyjuk pihenni 5 percig, utána felszeletelhetjük és tálalhatjuk a brokkolival és a koktélparadicsommal.