Vissza a receptekhez

Sous Vide libacomb

Szerző: Csíki Sándor

Sous Vide libacomb kép


A tökéletes  libacomb (kacsacomb, pulykacomb, stb.) elkészítése formázással és sózással kezdődik. A combok formázása során a felesleges bőrös hájat levágjuk. A combot szép formájúra alakítjuk, majd durva szemű tengeri sóval alaposan besózzuk. A besózott combokat edénybe, tányérra tesszük és adunk hozzá némi rozmaringot is. Hűtőszekrényben, lefedve, egy napot hagyjuk állni. Ezalatt a só kellemesen átjárja a húst. (További sózásra már nincs szükség.)

SousVide Supréme: A besózott combokat edénybe, tányérra tesszük és adunk hozzá némi rozmaringot is.

A sózási idő elteltével a combokról a sót bő, hideg folyóvízzel lemossuk és a húst papírtörülközővel szárazra  töröljük. Az így előkészített húst libazsírral, ízlés szerinti fűszerekkel vákuumzacskóba zárjuk és szuvidáljuk.

A SousVide Supreme készülékek szállítója a SousVide Hungary.
A libacombokat levegőtől elzárt, lezárt vákuumzacskóban 20 órán át tartottam a szuvid készülék 75°C hőmérsékletű vízfürdőjében.
SousVide Supréme: Az előkészített húst libazsírral, ízlés szerinti fűszerekkel vákuumzacskóba zárjuk és szuvidáljuk.
Az előkészített húst libazsírral, ízlés szerinti fűszerekkel vákuumzacskóba zárjuk és szuvidáljuk.

SousVide Supréme: A libacombokat levegőtől elzárt, lezárt vákuumzacskóban 20 órán át tartottam a szuvid készülék 75°C hőmérsékletű vízfürdőjében
A libacombokat levegőtől elzárt, lezárt vákuumzacskóban 20 órán át tartottam a szuvid készülék 75°C hőmérsékletű vízfürdőjében

SousVide Supréme: Az előkészített húst libazsírral, ízlés szerinti fűszerekkel vákuumzacskóba zárjuk és szuvidáljuk.

SousVide Supréme: 20 óra elteltével a vákuumzacskóból kivett puha libacombokat serpenyőben rövid ideig pirítjuk.
20 óra elteltével, a vákuumzacskóból kivett puha libacombokat serpenyőben rövid ideig még pirítjuk.

SousVide Supréme: 20 óra elteltével a vákuumzacskóból kivett puha libacombokat serpenyőben rövid ideig pirítjuk.

Miért tökéletes?
A szuvid készülékben 75°C hőmérsékleten 20 óra  alatt (valamivel magasabb hőmérsékleten rövidebb idő alatt) elkészült libacomb textúrája, íze izgalmas, nagyszerű élmény, jóval másabb, mint ami a levesekben puhára főzve, vagy a sütőben szárazra sütve, készül. A szuviddel a libacomb megőrzi az ízeit, miközben szaftos és megbízhatóan puha, gőzölgően omlós lesz. Az ízek nem főnek ki belőle és a fűszerekkel csak tovább gazdagodnak. A tökéletes libacomb tökéletes, új élmény – s mindez otthon.

A tökéletes libacombot adhatjuk párolt káposztához, burgonyapüréhez, burgonyasalátához, petrezselymes burgonyához és a burgonyák számos más formájához, rizshez, főzelékekhez, zöldségekhez.

Szuvidált libacomb sváb krumplisalátával