Blog Tippek - Érdekességek - Újdonságok

A jó steak a gasztronómia egyik csúcsa, ez egészen bizonyos.

Elkészítésének sikere a minőségi, sőt elsőosztályú alapanyag mellett a használt eszközökön is múlik. Szerencsére ma már nem csupán a sztárséfek pivilégiuma a jó steak elkészítése. Olyan eszközök állnak rendelkezésére az igényes hobbiszakácsoknak, amelyek segítségével megközelíthetik a népszerű, drága éttermek színvonalát. Lássuk, mit találhatunk meg ezekből kínálatunkban.

Steak kellékek és érlelőtasakok

A Marhahús Érlelő Tasakok

Friss húsból nem lehet jó steaket készíteni, a marhahúst érlelni kell. Egy professzionális érlelő hűtő azonban nem olcsó mulatság. Aki nem teheti meg, hogy erre áldozzon, annak sem kell lemondania a kulináris élvezetekről. A Marhahús Érlelő Tasakok segítségével a normál hűtőnkben is előkészíthetjük a húst a sütésre. A tasak speciális kialakításának köszönhetően éppen a megfelelő szinten tartja benn a nedvességet és az oxigénmennyiséget, ugyanakkor az ízeket és zamatokat nem engedi ki. Az így fenntartott különleges feltételek mellett zajlik le a kívánt átalakulás: az enzimek hatásának érvényesülése, a rostok puhává válása, és a sajátos zamatok megjelenése. Hússzeletünk színének változásait napról napra nyomon követhetjük mindaddig, amíg elérkezik a sütés ideje, amikor végre megörvendeztethetjük családunkat vagy barátainkat a legfinomabb házi készítésű steakkel, amit valaha kóstoltak. Kínálatunkban speciális fűszerkeverékek között is válogathat „New York”, „Kansas City” és „Chicago” verzióban, vagy megvásárolhatja mindegyiket csomagáron, akár borsőrlővel együtt.

Kiegészítők

A szakácskések és húsvillák a szeletelésben nyújtanak segítséget a sütés előtt vagy után. Egyenként, vagy igényes kialakítású díszdobozban, szettben is megvásárolhatóak a különböző márkájú, egyaránt csúcsminőséget képviselő steak vagy szakácskések, húsvillák. A sütés során gondoljunk a kezünk védelmére is, ajánlott grillkesztyűt használni.

Steak Serpenyőt is kínálunk öntöttvasból, vagy speciális mintázattal a sütőfelületén: a Dry Ager Steak serpenyő az ízélményt szemet gyönyörködtető, autentikus mintázattal egészíti ki. A hússzeletek forgatásához jó minőségű csipeszre is szükség van. A Felix Grill csipesz esztétikus és ergonomikus kialakítású bükkfa csipeszei Red Dot formatervezési díjat nyertek: a könnyű és élvezetes használat mellett esztétikai élményt is nyújtanak, amikor csak kézbe vesszük őket. Csomagban is megvásárolhatók, díszdobozos kiszerelésben, így ajándéknak is kiváló.

A kritikus hőmérséklet, az idő és az okoseszközök

A sütés egyik kritikus pontja a hőmérséklet. Igen nagy gyakorlatot, sokéves tapasztalatot kíván még a profi szakácsoktól is az ideális hőmérséklet beállítása és folyamatos fenntartása. Nem beszélve annak megállapításáról, hogy az adott hőmérsékleten sütött hússzelet éppen mennyire sült át. Ráadásul mindenki másképp szereti: ezen belül a három legnépszerűbb készültségi fok a medium rare, a medium és a medium well. Ma, amikor az okoseszközök korát éljük, miért ne lehetnének ezek segítségünkre a konyhában is?  Olyan okoseszközöket kínálunk, amelyek minden egyes sütésnél garantálják a kívánt végeredményt. A Meater vezeték nélküli okos meghőmérővel folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a grillrácson, sütőben vagy serpenyőben készülő húsunk hőmérsékletét és készültségi fokát. Vezeték nélküli kivitelű, így bluetooth kapcsolaton keresztül monitorozhatja a folyamatot okostelefonján. Az applikáció végigvezet a sütés folyamatán lépésről lépésre, garantáltan biztos végeredménnyel kecsegtetve. Még azt is megmutatja, hogy mennyi ideig kell pihentetni az ételt, így a tálalás idejét is előre lehet tervezni. Töltő-dokkolója elegáns bambuszból készült, és akár százszor is feltölthető egyetlen akkumulátor. Amennyiben nagyobb mennyiségű húst sütünk egyszerre, négyes csomagban is megvásárolhatjuk a maghőmérőt.

A Steak Champ 3 Color további remek példa a technika gasztronómiai felhasználására. Ráadásul megfizethetősége miatt bárki beszerezheti otthoni, akár mindennapos használatra. Ez az eszköz a megfelelő pillanat kiválasztásában segít, maximális biztonsággal. Pontosan akkor jelez felvillanó fényeivel, amikor az általunk leginkább szeretett, vagy vendégeik által kívánt készültségi fokot elérte a hússzelet. Hogy ez mekkora segítséget jelent, azt talán nem is csak az tudja értékelni, aki már legalább egyszer elvétette a megfelelő pillanatot néhány másodperccel.

A jó steak sütése tudomány. Szerencsére ebben már olyan eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyek helyettünk is rendelkeznek ezzel, így garantálják számunkra a biztos sikert. Ha pedig nem mi magunk, hanem kedves barátunk vagy családtagunk rajong a steakért, akkor kiváló ajándékötlet számára a Steak Imádó Ajándék szett, amely hosszú időn át örvendezteti meg a célszemélyt és a környezetében élőket.

 Steak kiegészítők és érlelőtasakok>>