Chicago Fűszerkeverék

Chicago Fűszerkeverék

3 590 Ft

Kosárba
Raktáron, szállítás 1-2 munkanapon belül

N°3 – Chicago Steak Fűszerkeverék

Precízen kevert sok összetevős steak fűszerkeverék. Fokozza és kiemeli a vöröshúsaok jellegzetes ízvilágát. Kifejezetten ajánlott marha és sertés szelethúsok bedörzsöléses füszerezésére.

Chicago Fűszerkeverék

Összetétele:

Pepper ( black pepper, back tellicherry pepper, Javanese pepper, assam pepper, white pepper, sichuan pepper), onion, paprika, parsley, tomatoe flakes (tomatoes, cornstarch), chili, oregano, basil, mustard seeds, savory, thyme.

 Chicago Fűszerkeverék

Spice to meat you

 

Hogyan használjuk?

Számos jó megoldás létezik a steak ízeinek, aromáinak kiemelésére, fokozására. Az egyik legismertebb ilyen eljárás a pácolás/marinálás. A legegyszerűbb és leghatásosabb eljárás azonban a fűszeres bedörzsölés (Dry Rub). Ezek a fűszer variációk a rájuk jellemző ízekkel és aroma harmóniával emelik kedvenc steakünk élvezeti értékét. Megmutatjuk a bedörzsölő fűszerkeverék használatának egyszerű lépéseit. 

Chicago Fűszerkeverék

1/ Először is válasszon egy steak-nek való szép húst. A vastagabb szeletekkel jobban járunk, hiszen azok sokkal könnyebben kerülnek összhangba, harmóniába a fűszerekkel, mint a vékony szeletek, ahol a fűszerezéssel a hús aromáit is elfedjük.

Chicago Fűszerkeverék

2/ Nézzen utána recepteknek szakácskönyvekben vagy online és készítse el a recept szerint saját fűszerkeverékét, vagy vásároljon készen.

Chicago Fűszerkeverék

3 / A keverék elkészítéséhez használjon mozsarat és mozsártörőt. Ezzel a módszerrel előhozza a fűszerek olaj esszenciáját és kiteljesedett aromáját anélkül, hogy tönkretenné azokat.

Chicago Fűszerkeverék

4/ Szórja a keveréket a hús egyik oldalára, majd ujjaival masszírozza be a teljes felületet vele, majd ismételje meg a másik oldalon is. Ne feledkezzen meg a hússzelet széleiről sem!

Chicago Fűszerkeverék

5 / Hagyja pihenni! Tekerje be a hús szeleteket egyenként és szorosan folpack-ba és pihentesse hűtőszekrényében pár órát, de akár egy egész napot is. A 4 cm széles hús szeletek pihenhetnek tovább is kívánság szerint. A pihentetéssel töltött idő alatt a fűszerek aromái kiteljesednek és egyenletesen szétoszlanak a hús felületén.

Chicago Fűszerkeverék

6 / A sütés: Ahogy minden egyéb esetben, most is hevítse elő a grillt vagy serpenyőjét. A grillt érdemes előtte megtisztítani kefével és olajos törléssel az előző grillezések maradványaitól. A húsokat érdeme a sütés előtt legalább egy órával kivenni a hűtőszekrényből és hagyni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A tökéletes eredmény érdekében, amennyiben rendelkezik Steak Champ steak tüskével, helyezze be az egyik hússzeletbe.    

Jó étvágyat!

 Chicago Fűszerkeverék