Nyitóoldal Liofilizálás, fagyasztva szárítás - FrostX Liofilizálók FrostX 10 Liofilizáló - fagyasztva szárító készülék 10 kg kapacitással
A FrostX 10 egy kompakt liofilizáló egység gyümölcsökhöz, zöldségekhez, húsokhoz, tejtermékekhez, fűszernövényekhez és szinte mindenféle élelmiszerhez és alapanyaghoz. Egy FrostX 10 kis méretei és 10 kg/ciklus liofilizálási kapacitása miatt kiváló választás éttermek, cukrászdák, gyümölcstermelők és azok számára, akik látnak fantáziát az élelmiszerek, ilyen magas minőségű tartósításában.
A készülék kisebb, mint egy hagyományos hűtőszekrény és lehetővé teszi az ételek - gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények, húsok és készételek – fagyasztva szárítását anélkül, hogy elveszítenének bármilyen ízt vagy tápértéket. Ami a FrostX-et más liofilizálóktól megkülönbözteti, hogy már az előfagyasztást is elvégzi így egy liofilizálási ciklus rövidebb ideig tart, mint más eszközökkel.
A liofilizálás vagy fagyasztva szárítás egyre népszerűbb azok körében, akik a maguk által megtermelt bio és organikus zöldségeket, gyümölcsöket tartósítják ezzel a módszerrel.
Müszaki Adatok:
Opcionális kiegészítők és tartozékok:
A FrostX liofilizálók magas minőségű és megbízható eszközök, amelyek biológiai minták, gyógyszerek, élelmiszerek és más anyagok stabilizálásához és szárításához használható. A liofilizálókat jellemzően laboratóriumokban használják, azonban egyre nagyobb arányban kezdik használni háztartások, kistermelők és élelmiszeripari vállalkozások.
A FrostX liofilizátorok kiváló minőségű alkatrészekből készülnek, így megbízhatóan működnek hosszú időn át. Az eszközök a legmodernebb technológiával rendelkeznek, amely biztosítja a stabil és hatékony szárítást. Az előre beállított programok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen használják a liofilizátorokat, és azok hatékonyan teljesítsék a feladatot.
Az élelmiszereink tartósításának ősi módja a szárítás. Ez a módszer azon a logikán alapul, hogy a szezonban begyűjtött termékek eltarthatóságát hőkezeléssel növeljük. Ezt az évezredes módszert ma már a modern technológia segítségével alkalmazzuk.
Az élelmiszerek szárításának lényege az eltarthatóság növelése a bennük lévő víz elpárologtatásával. Míg a szárítás csak az élelmiszerek fogyaszthatóságának meghosszabbítását jelentette elsősorban, addig a fagyasztva szárítással vagy liofilizálással élelmiszereink teljes egészében megőrzik vitamin és ásványianyag tartalmukat, továbbá a Freeze Dry technológiával gyorsabban és kényelmesebben száríthatja meg élelmiszereit és ételeit.
A liofilizáló gép használata lehetővé teszi, hogy sokkal rövidebb idő alatt sokkal több ételt magasabb minőségben tartósíthasson, mint hagyományos módon.