Nyitóoldal Kések, késélezők - Global Japán kések Global GS-54 Santoku Kés 12cm

Global GS-54 Santoku Kés 12cm

Global GS-54 Santoku Kés 12cm

24 900 Ft

Kosárba
Raktáron, szállítás 1-2 munkanapon belül

Global GS-54 Santoku Kés 18cm

Termék leírás:

A GS-54 Santoku 12cm-es kés a Global kisebb méretű Santoku kése.
A Santoku egy japán szó, ami szó szerint „három utat” jelent, és azt a három vágási módszert szimbolizálja, amelyekre a kést tervezték: szeletelés, kockázás és darabolás.
A kés kialakítása a tökéletes vágás és tartósság köré épül, mivel a penge lapos, mély és erős, így a kés igazán alkalmas sok nehéz gyökérzöldség, például édesburgonya, tök és zeller feldarabolására.

Global GS-54 Santoku Kés 12cm

Global kések egyedi jellemzői


A Global kesék súlya:
Egy Global késen már első érintésre érződik az a könnyed elegancia, a kifinomult vonalvezetés, amely megkülönbözteti és szinte egyedivé teszi a kések között. Az egyik azonnali meglepetés a kés súlya. Nehéz és mégis hihetetlenül könnyű köszönhetően a tökéletes kiegyensúlyozottságának. Egy Global késsel akár egésznap dolgozhat könnyedén és fáradtság mentesen.

A Global pengék éle:
A japán szakácsok munkájuk során a legtöbb alapanyagot vékonyra és tökéletes formájúra kell vágják. Egy munkájára adó szakács eszköz tárából nem hiányzhat a legélesebb és legéltartóbb Global kés.

Egyensúly:
Mint az élet számos területén és a természetben az egyensúly a legfontosabb. Egy Global kés használata során az egyensúly a penge és a markolt között a kés használatának legfontosabb együtthatója. mely nem lehet más csak tökéletes.

Élezés:
A folyamatosan tökéletes vágás és könnyed használat érdekében a Global késeket is időről-időre élezni kell. A Global kések különleges jellemzője a nagyon hosszú éltartás mellet az egyszerű él karbantartás is.

A Global kések élettartama:
A Global késekre általánosan jellemző a magas kopásállóság. Megfelelő karbantartás mellett egy Global késre egész életében számíthat. Használat után mindig gondosan tisztítsa és szárítsa is meg. Talán azt mondani sem kell, hogy egy késeit szerető és ápoló ember sosem tenné mosogatógépbe.

A Global kések formaterve:
Az egyik leghíresebb japán designer Komin Yamada tervezte a kések egyedi is időtálló formáját. A rengeteg forma tervezési díj mellet külön presztízs értékű, hogy a New York-i Modern Művészetek Múzeumában is megvásárolhatóak.