Nyitóoldal Szeletelők - Berkel Elektromos Szeletelők & kések "BLACK FRIDAY" Berkel Red Line RL 300 szeletelőgép

"BLACK FRIDAY" Berkel Red Line RL 300 szeletelőgép

"BLACK FRIDAY" Berkel Red Line RL 300 szeletelőgép

704 990 Ft 599 880 Ft

Kosárba
Raktáron, szállítás 1-2 munkanapon belül

Berkel Red Line RL 300 Szeletelőgép

Professzionális kézi szeletelőgép, gravitációs adagolás, 300 mm késátmérő

Elektromos szeletelő, modern, elegáns design
rendkívüli teljesítmény a professzionális funkcióknak köszönhetően
speciális alumíniumötvözet szerkezet
krómacélpenge professzionális profillal
könnyen használható legmodernebb technikai megoldásokkal
milliméter beosztású szeletvastagság-állító rendszer
professzionális termék asztal, automatikus leeresztő rendszerrel
automatikus pengevédő eltávolító rendszer
fix védőlap, a biztonságos tisztításhoz
bőséges hely az alapos tisztítás megkönnyítésére
vörös, fekete, fehér, és szürke teflon színben
felvágott-, főtt hús, sajt, és kenyér szeleteléséhez,
Szeletvastagság: 0 - 12 mm
Szeletelési méret: max. Ø 230 mm / 245 x 225 mm
Késátmérő: 300 mm
Önsúly: 27 kg
Hajtás: Szíj hajtású
Beépített pengeélező
Tápfeszültség: 230 V / 1F+N+T
Befoglaló méret: 475 x 630 x 480 mm (H)

"BLACK FRIDAY" Berkel Red Line RL 300 szeletelőgép

"BLACK FRIDAY" Berkel Red Line RL 300 szeletelőgép

1898-ban, amikor William Van Berkel elkészítette az első szeletelő gépet, azért, hogy kevésbé fárasztó és egyenletesebb legyen a húsok szeletelése, biztosan nem gondolta, hogy néhány évtized múlva egy elismert és minőségéről híres nemzetközi márkanév lesz. A találmány azonban valódi szükségletet elégített ki, és tényleges haszonnal járt a henteseknek. Nem sokkal később már öt kontinensen értékesítették a Berkel szeletelőket. Mindössze egy év elteltével már működött a gyár és több mint 100 gépet értékesítettek a holland piacon és  hatszázat a következő évben. (...) Ekkor még mindig csak Hollandia ország határain belül értékesítették a gépeket de Van Berkel ötlete, ez az igazán ragyogó és forradalmimegoldás sokkal többet érdemelt.

Nagyon gyorsan nőtt a kereslet a "Berkel" szeletelőkre akülföldi piacokon is. A "Berkel" elnyerte sorra nyerte a hivatalos elismeréseket is, amelyeket nagy nemzetközi vásárokon szerzett. Az évek során az Észak-Hansa Vásárokban (1904), Hamburgban (1907), Düsseldorfban (1908), Lyonban (1913), San Franciscoban (1916) és Párizsban (1937) aranyérmet kapott. Az első világháború idején a Van Berkel gyár szintén épített belsőégésű motorokat, esztergákat és repülőgépeket a holland hadsereg számára, de hamarosan újrakezdte a szeletelő gépek és mérlegek gyártását. Első mérlegüket 1929-ben készítették.

A megnövekedett nemzetközi igényeket a rotterdami gyár nem tudta teljesíteni, így további gyárak épültek: Dánia (1905), Svédország, Belgium és Svájc (1909), Egyesült Államok, Dél-Amerika, Norvégia, Németország és Franciaország (1911), Anglia (1913), Ausztria, Csehszlovákia és Olaszország (1924) (1929), Spanyolország és Portugália (1939). A második világháború pusztítása a Berkel gyárakat erősen érintette. A háború utáni újrakezdést segítette a vásárlók márkába és minőségébe vetett bizalma.

A különböző Berkel-gyárak napi gyártási mennyisége meghaladja az ezer darabot.

A Berkel sonkaszeletelő – szabadalom és szóvédjegy

Posted on 2019.11.05. by 

Az első három szabadalom

A Berkel cég történetében sok érdekes tényre figyelhetünk fel, mind szabadalom, mind szóvédjegy tekintetében. A Berkel vállalat három szabadalmat szerzett már a 19. század utolsó éveiben. Ezek közül kettő a szeletelőgép két típusára vonatkozott (Model A és Model B), a harmadik pedig egy késtípusról szólt.  A Model A volt az első gép, amelynél egy üreges penge szeletelte a húst, amit egy mozgatható táblán toltak a penge irányába. A Model B pedig kis helyekre adaptált berendezés, hogy a hentes akár a pulton is használhassa. Ezért a tábla itt helyhez kötött és a pengét lehet mozgatni egy kar segítségével. A külön késtípusra vonatkozó találmányt a Berkel maga nem használta a gépeiben, a külön szabadalom célja az volt, hogy a versenytársak ne kerülhessék meg a szabadalmait a gépeiben használt késpenge kicserélésével.

A későbbiekben a Berkel számos kiegészítőt tervezett a szeletelőgépekhez, például szabadalmat szerzett egy késélezőre, ami használat közben élezte a pengét és egy eszközre, ami a levágott szeleteket egy halomba rendezte. Emellett a gépeket is folyamatosan fejlesztette, például a mozgatható táblát módosította, hogy könnyebben lehessen a húst a kés felé tolni, vagy egy kézzel is lehessen a gépet használni.

Saját szabadalmi osztály

Az 1920-as évekre a Berkel cégnek önálló szabadalmi osztálya lett és más piacok felé is nyitnak, szabadalmakat szereznek például a mérlegek piacán is. Csak 1929-ben az Egyesült Királyság területén a Berkel 21 olyan szabadalmat szerzett, amely szeletelőgépekkel kapcsolatos találmányokra vonatkozott. A cég az első 50 évében több, mint 1500 szabadalmat halmozott fel világszerte, miközben a nagy versenytárs, a szintén holland kötődésű Burgers mindössze 10-et.